Julia Roberts a George Clooney míří na Netflix. Vstupenka do ráje se pokusí překonat úspěšnou novinku, která je její naprostou kopií

Eva Lenská
Foto: Universal Pictures

Julia Roberts a George Clooney snad nestárnou. Vypadají stále přitažlivě a charismaticky, tak proč se na ně nepodívat v letní romantické komedii. Snímek Vstupenka do ráje (Ticket to Paradise) vás navíc příjemně naláká na dovolenou a kromě toho se po něm opičí jedna čerstvá novinka na Netflixu.

Když vám dcera, která si užívá prázdniny na Bali, oznámí, že se tam zamilovala a hodlá se vdávat, jistě skočíte na první letadlo a poletíte jí to rozmluvit. Přesně to se stalo Georgi Clooneymu a Julii Roberts v rolích šokovaných rodičů, kteří se rozhodnou zachránit svou dceru Lily (Kaitlyn Dever) před následky letní romance. V tomto směru mají bohaté zkušenosti. Před 19 lety se po krátkém vzplanutí vzali a před 14 lety pochopili, že to nebyl dobrý nápad. Nakonec to ukončili to rozvodem.

ČTĚTE TAKÉ: ČESKÝ FILM JEDNA NOC O SEXUÁLNÍCH LIVECHATECH SI ODBYL SVOU PREMIÉRU. JE TEMNÝ A POMĚRNĚ DEPRESIVNÍ

Od té doby se jeden druhému vyhýbají, neboť vědí, že každé jejich setkání skončí hádkou. Nyní však vyhlásili dočasné příměří, aby vysvobodili svou dceru ze spárů chytrého, pohledného a podnikavého domorodce, jenž se živí prodejem mořských řas. V líčení rafinovaných pastí, které mají jejich dceři sundat růžové brýle, jsou sice dobří, žádná z nich ale nesklapne tak, jak plánovali. Co je ovšem horší, kulisy mořského ráje začínají probouzet vzpomínky na tu hezčí část jejich společné minulosti. A i když se brání zuby nehty, nebezpečí, že do toho zase spadnou, doslova visí ve vzduchu.

Snímek Vstupenka do ráje natočil režisér Ol Parker. V kinech měl premiéru v roce 2022 a na Kinoboxu si vysloužil lehce nadprůměrné hodnocení 63 %. „Je to taková letní nenáročná feel-good romantická jednohubka, ve které hrají prim nádherné scenérie Bali a neustále se špičkující ústřední dvojice Roberts a Clooney. Film otevírá řadu rodičovských témat, od základních komunikačních chyb mezi rodičem a dítětem či samotnými rodiči, až po rodičovskou toxicitu,” uvedl jeden z diváků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: MLADÁ PRÁVNIČKA NARAZÍ NA NARCISTICKÉHO MASOVÉHO NIČITELE VZTAHŮ A ČELÍ VÝBUCHU VÁŠNĚ. NETFLIX PŘINÁŠÍ NOVÝ SERIÁL O ROZVODECH A RANDĚNÍ

„Romantická komedie v poněkud jiném ražení, čímž se konečně roztrhnul stereotyp romanticky smýšlejících filmů. Letní prostředí orientu tomu všemu dává nezaměnitelné kouzlo pohody, přátelství a hlavně té lásky. Snímek tak vytváří dvě hodiny iluze odpočinku a útěku z každodenního pracovního života,” pokračoval další.

Jde tedy o pohodový snímek s krásným prostředím a přitažlivými hrdiny. Takové snímky jsou oblíbené, tak není divu, že se tvůrci občas po sobě opičí. Velmi podobný námět má totiž i nová romantická komedie na Netflixu s názvem Nevěstina máma s Brooke Shields. Ta se dostala do TOP 10 nejsledovanějších filmů, nicméně postrádá vtip a místo na Bali, láká diváky na Thajsko.

Romantický snímek Vstupenka do ráje bude na Netflixu dostupný 6. června.

Zdroj: CinemArt, Kinobox, Netflix

Hodnocení na Kinoboxu: 63 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.