5 českých filmů, které si s dětmi můžete pustit na Velikonoce: Netflix nabízí netradiční pohádku i animované pohlazení po duši

Eva Lenská
Foto: CinemArt

Jako každý rok přichází Velikonoce a s nimi i víc volna, rodinných setkání a odpočinku. Když je venku hezky, k televizi se nikdo nehrne, přesto se čas na pěknou komedii nebo pohádku najde třeba k večeru. Vybrali jsme pro vás pár tipů na snímky, které najdete na Netflixu a potěší celou rodinu.

Myši patří do nebe

Myška Šupito ráda ostatní přesvědčuje o tom, že je nejodvážnější myší na světě. Avšak opak je pravdou. Proto chce být stejně odvážná jako její táta. Ten se totiž dokázal postavit i děsivému lišákovi Tlamounovi. Šupito tedy hodlá všem dokázat, že odvaha je dědičná a že zvládne vytrhnout pár chloupků z liščího kožichu. Za cíl si vybere spícího lišáka Bělobřicha, ale ten se probudí, honička skončí nešťastně a oba se dostanou do zvířecího nebe. Poté se znovu setkají v nebeských lázních a díky společné nelibosti k hygieně jsou nuceni pokračovat v cestě společně. Putují po nebeských atrakcích a zažívají všelijaká dobrodružství. Šupito je na Bělobřicha nejdřív naštvaná, ale postupně si uvědomuje, že je jiný než ostatní lišky. Na cestě nebem musí oba plnit různé úkoly a zdolat všechny překážky.

Hodnocení na ČSFD: 80 %

ČTĚTE TAKÉ: GUMP SE PO 3 LETECH VRACÍ NA PLÁTNA KIN A NEBUDE SÁM. POKRAČOVÁNÍ MÁ NOVÝ TRAILER A PŘEKVAPÍ SKVĚLÝM OBSAZENÍM

Kuky se vrací

Šestiletý Ondra má astma, proto se ze zdravotních důvodů musí vzdát svojí oblíbené hračky, kterou je růžový medvídek Kuky. Když jeho máma vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém a nebezpečném přírodním světě. Jde ale opravdu jen o sen malého kluka, nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje vskutku mimořádný snímek, a to nejen pro zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů.

Hodnocení na ČSFD: 70 %

Děti Nagana

Je rok 1998 a na turnaji století v japonském Naganu poráží Češi Kanadu. Jedenáctiletý Dominik na to s úžasem zírá a touží být stejně dobrý jako Jágr nebo Hašek. Strašně rád by hrál hokej, ale jeho rodiče na to nemají peníze. Přesto se svého snu nevzdává. Koupí si hokejku a spolu s kamarádem Honzou vytvoří hokejbalový tým. Nejde mu však jen o vítězství, ale i o pusu a srdce své první lásky Katky. Porazit rivaly ze sousední vesnice není tak snadné, ale jedna prohra přece ještě nic neznamená. Koneckonců se našel zachránce. Kluky podpoří Honzův táta Karel, který býval hokejistou. Stane se jejich trenérem a pak už všechno může směřovat jen k vytouženému vítězství.

Hodnocení na ČSFD: 63 %

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ: ZNÁTE KULTOVNÍ ČESKÉ FILMY A SERIÁLY Z 80. A 90. LET? PLNÝ POČET BODŮ ZÍSKÁ MÁLOKDO

Gump – pes, který naučil lidi žít

Gump není jen tak obyčejný pes. Gump hledá štěstí a domov plný lásky. Ačkoli se zdá, že ho na začátku najde u dobráka Bedřicha, který žije na vrakovišti, osud jim nepřeje. Pejsek je od páníčka proti své vůli odtržen a nezbývá mu nic jiného než putovat po kraji, střídat dobré i špatné domovy a dělat všechno proto, aby znovu našel svého jediného milujícího člověka. Poselstvím filmu je uvědomění si, že zrovna takových oddaných a na teplo domova čekajících psů jako je Gump, jsou v Česku plné útulky.

Hodnocení na ČSFD: 63 %

Princ Mamánek

Princ Ludvík Otomar Karel XII. zrozený Vznešený je velmi spjatý se svojí milující maminkou královnou Ludmilou. Jenže už je poněkud přerostlý, je mu totiž 39 let. Bojí se skoro všeho, do ženění se nežene a většinu života se poflakuje po přepychovém zámku a přilehlých oborách. Moudrý král Radomil mu proto připraví nečekaný dárek. Princ se jednoho rána probudí v lese v obyčejných šatech a v doprovodu drsného rytíře Hudrovala se má vydat do světa, aby poznal, co je život a snad konečně dospěl. Na velké dobrodružné cestě ho čekají věci, o kterých zatím četl jen v knihách. Potká mocného čaroděje, zlé čarodějnice, ducha i samotnou paní Smrt. A možná najde i lásku svého života. Co na to všechno ale řekne maminka? A bude spokojený otec král? 

Hodnocení na ČSFD: 52 %

NAPSALI JSME TAKÉ: NETFLIX PROLISTOVAL PÍSMO SVATÉ A VYTASIL SE S MOJŽÍŠEM. BIBLICKÝ PŘÍBĚH O VYKOUPENÍ MÁ POŘÁDNĚ EPICKÝ TRAILER

Zdroje: Falcon, ČSFD, CinemArt, Bontonfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.