Nový horor od Netflixu se pokusí navázat na úspěch Čelistí. Žraločí krvavá lázeň tentokrát vypukne v Paříži

Michaela Pašková
Foto: Sofie Gheysens/Netflix

Začátkem června vypukne na Netflixu krvavá lázeň v podobě žraločího hororu Žraloci v Paříži (Under Paris / Sous la Seine). Od té doby, co Steven Spielberg v 70. letech vypustil do světa Čelisti, je trh zaplaven nespočtem hororů o útocích žraloků. Realita je ovšem taková, že většina z nich nestojí za povšimnutí. Trailer nového snímku ovšem vypadá slibně.

Na každý lepší film u útoku žraloka připadá asi sto napodobitelů, kteří ve finále slouží pouze k tomu, aby tento oblíbený subžánr znehodnotili. Úspěch Spielbergových Čelistí, které na ČSFD dosahují velmi slušného hodnocení 85 %, se dá zkrátka těžko překonat. V minulosti se tomu alespoň přiblížily snímky Útok z hlubin a Mělčiny. Za zmínku pak stojí i Surfařka a takové Kon-Tiki, kde by si žraloci rádi pochutnali na norském masíčku.

Nyní se hlásí o slovo francouzský režisér Xavier Gens se svým hororem Žraloci v Paříži. Režisér úspěšných seriálů Gangs of London a Lupin do své novinky obsadil herečku Bérénice Bejo, která si za svůj výkon v romantickém dramatu Umělec vysloužila nominaci na Oscara. Po jejím boku se objeví Nassim Lyes, který své herecké dovednosti předvedl v úspěšných seriálech Marseille, Groom a Agent. Dále Léa Léviant, Iñaki Lartigue a José Antonio Pedrosa Moreno.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: BRUTÁLNÍ A NAPROSTO ZVRHLÝ: NA NETFLIX MÍŘÍ KRIMINÁLNÍ THRILLER, KTERÝ MNOZÍ DIVÁCI NEJSPÍŠ NEZVLÁDNOU DOKOUKAT AŽ DO KONCE

Děj nového žraločího hororu bude zasazen do léta 2024, kdy Paříž poprvé hostí Mistrovství světa v triatlonu, které se má odehrávat na řece Seině. Sophia, brilantní vědkyně, se od mladého ekologického aktivisty dozví, že se v hlubinách řeky skrývá obrovský žralok. Aby zabránila krvavé lázni v centru města, nezbývá jí nic jiného než spojit síly s Adilem, velitelem říční policie na Seině.

PSALI JSME TAKÉ: TOP 5 HORORŮ, KTERÉ NAJDETE NA NETFLIXU. VÉVODÍ JIM JEDEN Z NEJLEPŠÍCH ČESKOSLOVENSKÝCH FILMŮ S 89 % NA ČSFD

„Když nic neuděláme, bude z vašeho PR zázraku krvavá lázeň.” Tak zní varování, které vědkyně v traileru předkládá vedení města. Jak můžeme ale o pár sekund později vidět, její hrozba nepadla na úrodnou půdu, protože triatlon stejně započne. Významná událost se však velmi rychle promění v boj o přežití, protože žralok má hlad.

Dle oficiální synopse se má sice snímek točit okolo jednoho žraloka, ale jak už název snímku napovídá, mohlo by se jich v Seině vyskytovat více. To zjistíme už 5. června, kdy Netflix žraločí horor uvede. Čekaní na něj si můžete zpříjemnit sledováním Čelistí, které streamovací gigant ke zhlédnutí nabízí taktéž.


Zdroje: Netflix, What´s on Netflix, Deadline, Bloody Disgusting, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.