TOP 10 českých rodinných filmů, které si na Netflixu můžete pustit na Mezinárodní den rodiny

Eva Lenská
Foto: Bioscop

Jak oslavíte Mezinárodní den rodiny, který letos připadá na 15. května? Možná se svými ratolestmi vyrazíte ven a večer si pustíte nějaký pěkný film. Nevíte-li jaký, mrkněte na náš výběr českých rodinných filmů, které najdete na Netflixu.

Špunti na vodě

Jak myslíte, že to dopadne, když tři pánové naštvou své drahé polovičky? Dámy se sbalí, vyrazí na dámskou jízdu a chlapům, kteří chtěli jet na vodu, nechají na krku všechny děti. Pánové však nehází flintu do žita a vezmou na svou dobrodružnou výpravu po řece i svoje potomstvo. Čeká je celá řada bláznivých situací a nakonec zjistí, že všude je dobře, ale doma se svou rodinou nejlíp.

Foto: Bioscop

Lichožrouti

Podle Lichožroutů, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že nám z každého páru ponožek vždycky zůstane jen jedna, je rodina nade vše. Lichožrout Hihlík zná dobře lichožroutí desatero, které mu vštípil umírající dědeček. To mu pomáhá překonat strach, když musí vylézt z okna a vydat se hledat strejdu Padreho. Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. Nakonec však stejně poruší dvě základní lichožroutí pravidla.

Čtěte také: Než jsem tě poznala: Optimistická Louisa se zamiluje do ochrnutého Willa. Přesvědčí ho, aby si rozmyslel eutanazii?

Foto: Total HelpArt

Na samotě u lesa

Lavičkovi touží po chalupě, ale když už jednu najdou, má to háček. Bydlí v ní děda Komárek a nějak se nehodlá vystěhovat. Tak mu slíbí, že ho tam nechají dožít. Soukromí by sice bylo lepší, děti však přilnou k dědovi, jako by byl jejich vlastní, a jdou tak rodičům příkladem. Celá rodina pak spolu se svérázným dědou zažívá spoustu překvapivých a humorných situací.

Foto: Filmové studio Barrandov

Cesta do pravěku

Čtyři chlapci, kteří se jmenují Petr, Jirka, Toník a Jenda, se vydají na pramici proti proudu Řeky času na fantastickou výpravu do pravěku. Postupně putují dobou ledovou přes třetihory, druhohory a prvohory až k silurskému moři, kde se setkávají s živým trilobitem. Na své cestě poznávají pravěká zvířata i rostliny a zažívají nespočet dobrodružství.

Cesta do pravìku

Báječná léta pod psa

Manželům Heleně a Alešovi se narodí syn Kvido. Již okolnosti jeho narození během představení Čekání na Godota jako by předznamenaly jeho pozdější dráhu. Když je chlapci šest let, přijedou ruské tanky a rodina se stěhuje na Sázavu, aby tam vedla klidný život, co nejdál od politického dění. To se však příliš nezdaří. Na scénu vstupuje slídivý soudruh Šperk, který nutí Aleše, aby se politicky angažoval. Buclatý Kvido roste, prochází pubertou, zamiluje se a možná dokonce zplodí i dítě…

Také si přečtěte: Nejnovější filmové zpracování Emmy od Jane Austen míří na Netflix. Hlavní roli ztvárnila hvězda Dámského gambitu

Foto: Česká televize

Záhada hlavolamu

Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka založili klub s názvem Rychlé šípy. Když se dozví o záhadném hlavolamu zvaném ježek v kleci, začnou pátrat po jeho původu. Mají štěstí, neboť najdou starého kostelníka, jenž jim vypráví příběh osiřelého zámečnického učně Jana Tleskače, který zemřel za záhadných okolností. Hochy tajemství láká, a tak se vydají do Stínadel, kde naleznou Tleskačův deník. To ale není vše, další velká dobrodružství je totiž ještě čekají.

Foto: Lucernafilm – Gama

Pojedeme k moři

Tomáš chce být režisérem a když dostane k narozeninám kameru, rozhodne se důkladně zaznamenat svět kolem sebe. Objektiv kamery je však nemilosrdný. Dokáže odhalit i věci, které nejsou zrovna příjemné. Tomáš tak narazí na rodinné tajemství, které má mnohem hlubší kořeny, než se zdá.

Foto: Bio Illusion

Kdopak by se vlka bál

Pětiletá Terezka miluje pohádkou O Červené Karkulce a zpočátku netuší, že se příběh o holčičce, která potká nenasytného vlka, prolne do jejího života. Přijde to ve chvíli, kdy se její rodiče začnou chovat divně, doma se najednou objevuje cizí pán. Její nejlepší kamarád Šimon v tom má jasno. Myslí si, že Terezčinu maminku vyměnili mimozemšťani. Holčička proto musí zjistit, zda je její maminka opravdu její maminkou, a možná na té cestě za poznáním potká i nebezpečného vlka.

Také jsme psali: 10 filmů, které jsou od května dostupné na Netflixu s češtinou. Nechybí romantika, komedie ani akční thriller

Foto: Bontonfilm

Uzly a pomeranče

Čtrnáctiletému Darkovi zemřela máma a jeho táta se stále utápí v žalu a v alkoholu. Kromě toho řeší existenční problémy a starý statek v Lužických horách mu skoro padá na hlavu. O osmiletou sestru Emu s Downovým syndromem, se tedy stará dospívající chlapec. Ten zároveň prožívá první citové vzplanutí k o rok starší Haně, která voní po pomerančích. V momentě, kdy otec přijde o práci a o Emu se zajímá sociálka, se na statku se objeví Němec Uli s nápadem, že by spolu s Darkovým tátou mohli chovat staré nemocné koně. To Darka pochopitelně nadchne.

Foto: Daniel Severa Production

Pohádky pro Emu

Petr Miller pracuje již nějaký čas v Anglii. Jednoho dne mu sociální pracovnice sdělí, že byl označen za otce dítěte, jehož matka měla vážnou autonehodu. Po příjezdu do Prahy se setkává s osmiletou Emou a ubytuje se s ní v hotelu. S holčičkou mu začne pomáhat sympatická manažerka Marie, se kterou se postupně sblíží. Po smrti matky hrozí holčičce dětský domov. Petrovi a Marii tedy nezbývá nic jiného než o ni bojovat.

Foto: Fénix Film

Zdroj: ČSFD, wikipedie, česká televize

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.