Film roku 2022, ve kterém Brad Pitt nakopává zadky protivníkům, uvede Netflix. Odvaz a akční pecka jak cyp, říkají diváci 

Michaela Pašková
Foto: Scott Garfield / Sony Pictures

Po téměř dvou letech od uvedení v kinech na Netflix konečně vstupuje akční trhák Bullet Train, v němž Brad Pitt ztvárnil nájemného zabijáka s trefným jménem Beruška. Film roku 2022 nabízí akcí nacpanou podívanou, při které si nejeden divák řekne, že do tohohle vlaku by zatraceně nechtěl nastoupit.

Přesně 4. srpna 2022 vstoupil do kin akční biják Bullet Train režiséra filmu Deadpool 2, Davida Leitche a v prosinci byl na 48. ceremonii People’s Choice Awards vyhlášen Filmem roku 2022. Za sebou zanechal hity jako Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, Elvis nebo Top Gun: Maverick. Po boku Brada Pitta, kterého diváci zvolili Mužskou filmovou hvězdou roku, se ve filmu objevil Aaron Taylor-Johnson, Joey King, Brian Tyree Henry a Andrew Koji.

Bullet Train vypráví o Berušce, nájemném zabijákovi, kterému se v minulosti spousta kšeftů vymkla z ruky, což zapříčinilo jeho odhodlání vykonávat práci mírumilovně. Osud má však s nájemným zabijákem, jehož neodmyslitelným parťákem je smůla, jiné plány. V nejrychlejším vlaku světa ho při jeho nové misi čeká zástup zkušených bojovníků, jejichž cíle jsou propojené, ale zároveň protichůdné. Cílová stanice je pouze začátkem nepřetržité divoké jízdy napříč moderním Japonskem.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: TĚM SE VYHNĚTE OBLOUKEM: NEJHORŠÍ FILMY, KTERÉ V BŘEZNU VYŠLY NA NETFLIXU, VČETNĚ ZPRZNĚNÍ NEJNAPÍNAVĚJŠÍHO AKČNÍHO THRILLERU VŠECH DOB

Bullet Train
Foto: Sony Pictures

Na ČSFD si akční trhák od diváků vysloužil skvělých 80 % a v recenzích zaznívají slova jako „vodvaz“ či „akční pecka jak cyp“. „David Leitch je prvotřídní bůh v režisérském křesle a ví se o něm, že dokáže s přehledem doslova kulervoucí nařachané akčňáky a současně sakra humorné komedie. A když spojí oba prvky do jednoho filmu, je to jedním slovem dokonalost. Dlouho se mi nestalo, že by mi film úplně na sto procent sedl do stylu, ale protože v Bullet Trainu se dějí jen 2 věci, krvavá akce a neskutečný humor, tak je to trefa do černého,” uvedl jeden z diváků.

Další byl podobného názoru. „Nahláškovaná a řádně krvavá akční jízda s nabušeným castingem, kterému vládne Brad Pitt v roli zločineckého kurýra s fakt velkou smůlou. Zasmál jsem se, jak už dlouho ne, a bude fakt velká škoda, jestli Pitt pověsí herectví na hřebík. Přesně takhle má vypadat akční komedie. 100 %.”

Bullet Train
Foto: Scott Garfield / Sony Pictures

Nikolas Vyskočil z Fandíme filmu udělil Bullet Train 8 bodů z 10. „Ve výsledku je Bullet Train velmi zábavná akční jízda, která se sice rozjíždí nenápadně, ovšem rychle nabere obrátky a v nich zůstane až do konce,” napsal ve své recenzi.

Jako originální podívanou v zástupu remaků, sequelů a spin-offů hodnotí akční biják Anja Verem z Červeného koberce. „Bullet Train je prostě divoký a odvážný snímek, plný inovativní a neotřelé akce, který navazuje na úspěchy Johna Wicka nebo Zabijákova bodyguarda. Nechybí ani kreativní humor, hravé vizuály a chytlavý doprovod.”

Na světovém Rotten Tomatoes se kritici se svými 54 % drželi při zemi. Nicméně diváci byli jiného názoru, protože filmu udělili skvělých 76 %. „Bullet Train je zábavný vysokooktanový thriller. Divákům se zaručeně vryje do paměti.”

PSALI JSME TAKÉ: ČECHY A SLOVÁKY ZAJÍMÁ HIT LETOŠNÍHO ROKU I JEHO NEJVĚTŠÍ PROPADÁK ANEB 10 NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍCH FILMOVÝCH PROFILŮ NA ČSFD

„Bullet Train je jedním z nejzábavnějších a nejnápaditějších filmů roku 2022, a to díky skvělým hereckým výkonům, neuvěřitelným soubojům, stylové kameře a poutavému scénáři. Poselství není tak hluboké, jak by si jeho hrdinové nejspíše přáli, ale Leitch upřednostňuje to, co umí nejlépe. Není pochyb o tom, že diváci, kteří očekávají divokou a zábavnou podívanou, budou odcházet velmi spokojeni,” napsal o filmu Ben Kendrick ze ScreenRant.

Bullet Train Netflix uvede v úterý 9. dubna.

Zdroje: Netflixer, ČSFD, Fandíme filmu, Červený koberec, Rotten Tomatoes, ScreenRant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.