Rebel Wilson, Taylor Swift nebo Idris Elba jako kočky v adaptaci slavného muzikálu. Moc se ale nepovedl

Eva Lenská
Foto: Universal Pictures

Kdo by neznal populární muzikál Cats, který se hrál i v českých divadlech! Jak se povedla filmová adaptace z roku 2019? S obsazením si tvůrci vyhráli, ale jinak to není žádná sláva. Přesto vám nic nebrání se podívat a udělat si vlastní názor.

Muzikál Cats patří dlouhá léta k těm nejúspěšnějším. Na svědomí jej má muzikálový skladatel Andrew Lloyd Webber, jenž s Timem Ricem složil i neméně populární rockovou operu Jesus Christ Superstar.

Foto: Universal Pictures

Většina písní, které v muzikálu Cats zazní, vychází z básnické sbírky Thomase Stearnse Eliota nazvané Old Possum’s Book of Practical Cats. Výjimkou je slavná píseň Memory, kterou nazpívala například Barbra Streisand. Na našich divadelních prknech si ji zanotovala Yvetta Blanarovičová.

Děj se soustředí na pravidelné setkání kouzelných koček z Jellica na výročním bále, kde si navzájem líčí své životní osudy. Pouze jedna z nich však dostane šanci druhého života. Není divu, že každá touží být tou vyvolenou.

Muzikál Cats se řadí k těm nejúspěšnějším, ale také k herecky nejnáročnějším. Dvakrát obdržel cenu Grammy a k tomu získal sedm cen Tony. V domovském divadle New London Theatre se hraje už 21 let.

Foto: Universal Pictures

Zpracování, které si budou moci vychutnat diváci Netflixu, režíroval Tom Hooper (Dánská dívka). V kočky se proměnili známí herci jako Judi Dench, Idris Elba, Rebel Wilson, Ian McKellen, Taylor Swift, Francesca Hayward a Jason Derulo. Zajímavé je, že Idris Elba a Rebel Wilson mají ve skutečnosti alergii na kočičí srst. Jako kočkám jim to však sluší.

Jak už bylo řečeno, tato adaptace není zrovna nejpovedenější, o čem svědčí fakt ze si vysloužila šest Zlatých malin. Pokud jí však chcete dát šanci, můžete si ji pustit na Netflixu 27. února.

Zdroje: Netflix, wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.