Netflix se zbláznil. V dubnu uvede český vánoční film. Podle diváků je to však vykastrovaná moderní pohádka

Eva Lenská
Foto: Bioscop

Už máme po Velikonocích a užíváme si jaro, Netflix však poněkud zaspal a nabízí nám jeden česko-slovenský vánoční film. Romantický kousek s názvem Přání Ježíškovi měl premiéru v roce 2021 a na rozdíl od mnoha bezduchých českých kousků je vcelku koukatelný.

Další Láska nebeská po česku nabízí obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme. Nechybí ani správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Rozkmotřená rodina doufá v usmíření a jeden nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je lovení žen, zjišťuje, že existuje také otcovská a partnerská odpovědnost.

Spokojeným manželům, kterým zdánlivě vůbec nic nechybí, postaví osud do cesty malou a roztomilou uprchlici z dětského domova. Úspěšný manažer sice už svou spřízněnou duši našel, ale představit ji rodičům je pro něj doslova noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už vzdali právo na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci.

ČTĚTE TAKÉ: DALŠÍ SRDCERYVNÉ ROMANTICKÉ DRAMA MÍŘÍ NA NETFLIX. SLZOTVŮRCE JE FILMOVOU ADAPTACÍ ROMÁNU ERIN DOOM PLNOU EMOCÍ A TRAUMAT

Snímek natočila režisérka a scenáristka Marta Ferencová. Do hlavních rolí byli obsazeni Richard Krajčo, Jaroslav Dušek, Eva Holubová, Jiří Langmajer, Elizaveta Maximova, Anna Polívková, Matěj Hádek, Táňa Pauhofová a Hana Vagnerová. Odvážlivec Langmajer si ve filmu střihl i docela nebezpečnou kaskadérskou scénu, na kterou se můžete podívat zde.

Většina novějších českých komedií za moc nestojí, ale tato není úplně nejhorší. Na Kinoboxu si totiž vánoční kousek Přání Ježíškovi vysloužil lehce nadprůměrné hodnocení 60 %. Na již zmíněnou Lásku nebeskou však rozhodně nemá. Může se ale pochlubit alespoň skvělým obsazením, což zmínil jeden z diváků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: JAKMILE SE ZAČNETE DÍVAT, NEPŘESTANETE. DIVÁCI NETFLIXU SI ZAMILOVALI NOVÝ SERIÁL. V ČESKU HO ALE SKORO VŠICHNI PŘEHLÉDLI

„Snaha kopírovat známější díla filmu zbytečně škodí. Co se herců týče, tak je to jedna velká sázka na jistotu. Zde se ale nedá nic vyčítat, protože právě herci patří k tomu nejlepšímu na celém filmu. Bohužel ten dějový slepenec, který se snaží scenáristé prodat, nedokáže dostatečně vykreslit jednotlivé postavy a divák si k nim jen těžko hledá cestu,“ uvedl.

Diváci dále chválili především dějovou linku, která byla napsána pro dvojici Maximova-Krajčo. Humor se jim zdál přijatelný a bez vulgarit. Ne všem se však vánoční romance zalíbila. „Vykastrovaná moderní pohádka, která snese poctivou dávku klišé, napsal o ní například recenzent, kterému silně vadil vyčpělý Langmajer.

Komedie Přání Ježíškovi bude na Netflixu dostupná už 17. dubna.

Zdroj: Bioscop, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 60 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.