Výjimka mezi mainstreamovými filmy, která bude bavit snad úplně každého. Nový akčňák s Goslingem a Blunt sklízí velký úspěch

Tereza Pulgretová
Foto: Universal Studios

Pořádné dávky hvězdné energie a adrenalinu se dočkali návštěvníci festivalu South by Southwest (SXSW) v texaském Austinu. S očekáváným akčňákem, který půjde do kin v květnu, se ukázali jeho tvůrci v čele s Ryanem Goslingem a Emily Blunt. Snímek, který má být jakýmsi milostným dopisem všem kaskadérům a filmovému průmyslu, po světové premiéře kritici vynesli chválou do nebes.

Novou akční komedii s názvem Kadkadér (The Fall Guy) natočil podle stejnojmenné klasiky z osmdesátých let režisér David Leitch. Hlavní roli dubléra Colta Seaverse, jehož kariéra se zastavila po vážném fyzickém zranění i šrámech na duši, si střihnul Ryan Gosling. Branži se hrdina rozhodne dát ještě jednu šanci, když mu do cesty přichází nabídka na velkorozpočtové sci-fi, kde má zaskočit za hlavní hvězdu, pekelně nesympatického Toma Rydera (Aaron Taylor-Johnson). Ten ale záhy zmizí neznámo kam.

V ten moment přichází na scénu Goslingova herecká partnerka Emily Blunt, která v novince hraje režisérku a zároveň Coltovu bývalku. V naději, že kaskadér získá zpět slávu i životní lásku, se vydává do nebezpečného zločineckého světa s jediným cílem. Musí najít Rydera. Víc jsme o připravovaném akčňáku psali zde.

ČTĚTE TAKÉ: 8 FILMŮ, KTERÉ SE NATÁČELY V ČESKU A NAJDETE JE NA NETFLIXU. BYLI U NÁS CRUISE, JOLIE I GOSLING

Protože Leitch má sám bohaté zkušenosti s kaskadérstvím, fanoušci očekávali, že jeho vyprávění o této profesi bude skutečně speciální. A po představení filmu na březnovém festivalu SXSW to vypadá, že se nepletli. Snímek si téměř ihned získal srdce většiny sledujících, a vysloužil si velmi vřelá hodnocení.

„Kaskadér je jako nostalgický výlet do historie, takové pošťouchnutí k tomu, jaké filmy se dělaly dřív a jaké by možná měly být i v současnosti. Zkrátka upřímně a romanticky oslavuje filmové tvůrce,“ napsal jeden z kritiků na Rotten Romatoes, kde má nyní Kaskadér 88 %. Kromě skvělých hereckých výkonů kritici ze světových médií, jako je The Hollywood Reporter nebo Variety, vyzdvihovali také fakt, že ačkoliv Leitch natočil blockbuster, snímek si stále zachovává pravé emoce a srdce.

Většina z recenzentů uvedla, že tato novinka je plná akčních scén, ale i romantiky, za kterou vděčí dokonale vybrané dvojici protagonistů s úžasnou chemií. „Vypadá to na výjimku mezi mainstreamovými díly, která ale bude něčím bavit snad úplně každého,“ shodují se.

Všechna lákadla tvůrci shrnuli do dalšího traileru, který vyšel jen několik dní po festivalu. Pěstní souboje, přestřelky, zběsilá jízdu v autě a mnoho dalších nebezpečných kousků zaplňují tříminutovou ukázku, která slibuje, že je akce dostatek i v celém zbytku filmu. Naštěstí pro všechny fanoušky Leitche či Goslinga už je čekání téměř u konce. Na Kaskadéra si můžou do kina zajít od 2. května.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NEJNEBEZPEČNĚJŠÍ KASKADÉRSKÉ KOUSKY TOMA CRUISE V MISSION: IMPOSSIBLE. PŘI POSLEDNÍM HO OD SMRTI DĚLILO 6 SEKUND

Zdroje: NBC, Rotten Tomatoes, NBC

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.