Mimozemšťané, jednorožci i Ken bez trička. Ryan Gosling s Emily Blunt společně zazáří v nové akční komedii Kaskadér

Tereza Pulgretová
Foto: Universal Studios

Hvězdou letošních Oscarů se s přehledem stal bezesporu Ryan Gosling. Poté, co se vtělil do postavy Kena a na jevišti předvedl, že je dobrý zpěvák i komik, pobavil sledující ještě jedním číslem. S herečkou Emily Blunt jako rivalové ze dvou největších loňských filmů předvedli povedenou scénku věnovanou dublérům. Chemie, která mezi těmito dvěma hvězdami funguje, si ale už dřív všiml známý režisér, který je obsadil do připravovaného akčního snímku právě o kaskadérech.

Po největší filmové události roku se fanoušci lamače srdcí Ryana Goslinga radují. Dostatečnou dávku „kenergie“ dostali ve vystoupení herce s písní I‘m Just Ken, které po předávání Cen Akademie doslova zaplavilo internet. Skrytý komediální talent pak dokázal po boku Emily Blunt, se kterou se před zraky veřejnosti přel o fenoménu Barbenheimer.

Ačkoliv na Oscarech bývá spíš výjimkou, že jsou nacvičené sketche vtipné, číslo Goslinga a Blunt bylo skutečně povedené. Mezi dvojicí navíc panovala nečekaná chemie, kterou zaregistrovala i velká část publika. A právě pro obdivovatele tohoto dua přinesl dobrou zprávu režisér David Leitch. Spojení představitelů vedlejších rolí v životopisném dramatu Oppenheimer (Blunt) a komedii Barbie (Gosling) si všiml už před nějakou dobou a dal jim role ve svém nově chystaném filmu s názvem Kaskadér (The Fall Guy).

ČTĚTE TAKÉ: 5 NEJLEPŠÍCH MOMENTŮ Z OSCARŮ 2024: CENA BEZ TRENEK, JEDINEČNÝ GOSLING NEBO NOLANOVO POPRVÉ

V akční komedii natočené podle stejnojmenné klasiky z osmdesátých let si Gosling střihne roli dubléra Colta Seaverse, jehož kariéra se zastavila po vážném fyzickém zranění i šrámech na duši. Branži se rozhodne dát ale ještě jednu šanci, když mu do cesty přichází nabídka na velkorozpočtové sci-fi, kde má zaskočit za hlavní hvězdu, pekelně nesympatického Toma Rydera (Aaron Taylor-Johnson). Ten ale záhy zmizí neznámo kam.

Když se vysloužilý kaskadér dozvídá, že novinku režíruje jeho bývalka Jody (Emily Blunt), začíná mu být jasné, že je v pěkně bryndě. V naději, že získá zpět svoji slávu i životní lásku a film zachrání, se Colt vydává do nebezpečného zločineckého světa s jediným cílem. Musí najít Rydera.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: FILMOVÝ PRŮMYSL ZASAZUJE DALŠÍ RÁNU BARBIE I VŠEM ŽENÁM. JSEM ZKLAMANÝ, KOMENTUJE NA OSCARA NOMINOVANÝ GOSLING

Foto: Universal Studios

A protože má Leitch sám zkušenosti s kaskadérstvím, lze očekávat, že jeho vyprávění o této profesi bude skutečně speciální. V minulosti natočil blockbustery, jako je Bullet Train s Bradem Pittem nebo Deadopool 2, producentsky se zase podílel třeba na Johnu Wickovi.

„Snažili jsme se do toho dát hodně praktických věcí a triků. To sice děláme vždycky, ale tentokrát je to ještě intenzivnější. Skoro mi připadá, jako bychom vzdávali hold kaskadérské komunitě. Je to vlastně takový milostný dopis filmovému průmyslu,“ popsala vznik novinky producentka Kelly McCormick.

Prozradila také, že některé nebezpečné kousky si ve filmu dokonce zkusil sám Gosling. To ale vzhledem k jeho kariérní historii není tak překvapivé. Už jednou si totiž kaskadéra zahrál, a to se svojí ikonickou rolí ve filmu Drive z roku 2011. Stejně jako Leitchova předchozí tvorba bude nová komedie plná humorných situací a vtipů na účet Hollywoodu. V minutovém spotu, který se vysílal na letošním Super Bowlu, navíc filmaři oznámili, že chystaná pecka bude mít všechno od mimozemšťanů přes jednorožce a ptáky až po Ryana Goslinga bez trička.

PSALI JSME: NEJDRAŽŠÍ FILM NETFLIXU BYL SESTŘÍHÁN NA MOBILU. DO PRAHY SE JEHO TVŮRCI JEN TAK NEVRÁTÍ: 6 ZAJÍMAVOSTÍ O FILMU THE GRAY MAN

Štáb se na natáčení vydal do australského města Sydney už v říjnu 2022, kde zůstal až do loňského března. Datum premiéry se pak kvůli odborové stávce přesouvalo, a na Kaskadéra se tak návštěvníci v kinech můžou těšit od 3. května.

Zdroje: ČSFD, Collider, Universal Studios

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.