Adventní nadílka Netflixu: Česká klasika z roku 1999, jeden z největších globálních hitů Vánoc i kouzelný animák s 88 % na ČSFD

Foto: Universal Pictures 2003

Streamovací služba Netflix nabízí rozmanitou paletu svátečních filmů a seriálů. Zahraniční klasiky, jako je Láska nebeská, Deník Bridget Jonesové, Prázdniny nebo americký evergreen z přelomu tisíciletí Grinch v hlavní roli s Jimem Carreym, nikdy neomrzí. Netflix do ranku zimních speciálů přispívá i vlastní tvorbou, příkladem je animovaný film Klaus z roku 2019, který vypráví příběh o přátelství sobeckého pošťáka se samotářským hračkářem.

Dny odpočinku si mohou uživatelé Netflixu zpříjemnit nejen zahraničními snímky, ale i tuzemskými pohádkami a romantickými příběhy. Ve filmové knihovně tak diváci najdou filmy jako Přijde letos Ježíšek?, Ten, kdo mě miloval či Ženská na vrcholu. Pro ty nejmenší je připraven například zimní speciál dvou oblíbených domácích kutilů Pat a Mat: Zimní radovánky. Dostupné jsou i tituly, jako komedie Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka nebo Vánoční příběh s Karlem Rodenem a Darijou Pavlovičovou. Speciální kolekce zimních filmů je nyní na českém Netflixu.

TAKÉ JSME PSALI: NA NETFLIX UŽ DORAZILY VÁNOCE: ROMANTICKÉ VÁNOČNÍ KOMEDII VÉVODÍ HVĚZDA PRCIČEK JASON BIGGS A ŽÁRLIVÁ HEATHER GRAHAM

České sváteční filmy

Přijde letos Ježíšek? (2013)

Při hledání zázraků Jezulátka se okouzlující starší muž s rodinou vrací do Prahy, kde vzpomíná na starý život a dávnou lásku. S režií Lenky Kny v hlavních rolích hrají Josef Abrahám, Libuše Šafránková, Michal Hruška i Václav Postránecký.

Ten, kdo tě miloval (2018)

Poté, co policista zemře při autonehodě, jeho duch pozoruje rodinu a dozvídá se o svém životě a smrti víc, než kdy tušil. Hrají Lívia Bielovičová, Hynek Čermák, Pavel Řezníček, Soňa Norisová a Eva Holubová.

Ženská na vrcholu (2019)

Aby se o Vánocích vyhnula dramatům, tráví zamilovaná svobodná matka dovolenou na chatě v horách, kde se o její pozornost ucházejí dva bratři. V hlavní roli Anna Polívková, dále hrají Bolek Polívka, Martin Dejdar, Jana Preissová a Emma Vosková.

Poslední aristokratka (2019)

Rodilý Američan, který žije se svou rodinou v New Yorku, zdědí po svých šlechtických předcích starý zámek v Čechách a musí se rozhodnout, zda ho zachrání, nebo prodá. Hrají Yvona Stolařová, Zdenka Procházková, Tatiana Vilhelmová, Martin Pechlát, Hynek Čermák a Zdeněk Piškula.

Vánoční příběh (2022)

Politické chyby, zakázané románky a dovolená plná sněhu, to vše vede k novým a nečekaným vztahům. V hlavních rolích Darija Pavlovičová, Pierre Richard, Jiřina Bohdalová a Karel Roden.

Pelíšky (1999)

V zimě před osudným Pražským jarem 1968 se dospívající syn ambiciózního aparátčíka těžce zamiluje do dcery antikomunisty. V hlavních rolích hrají Michael Beran, Kristýna Nováková, Miroslav Donutil, Simona Stašová, Jiří Kodet, Boleslav Polívka, Emília Vyšáryová a Eva Holubová.

Štědrovečerní večeře v českém filmu Vánoční Příběh.
Foto: Europeana Production

ČTĚTE TAKÉ: VÁNOCE U NAŠICH, ANEB JAK NEZRATIT KLUKA VE ČTYŘIADVACETI DNECH

Zahraniční sváteční filmy

Láska nebeská (2003)

Láska je všudypřítomná – a také srdcervoucí. Příběh několika párů čelících milostným problémům a rodinným dramatům. V hlavních rolích Hugh Grant, Emma Tompson, Colin Firth, Liam Neeson a Keira Knightley.

Deník Bridget Jonesové (2001)

Svobodná Britka se ocitne v milostném trojúhelníku s hulvátským Danielem Cleaverem a šviháckým Markem Darcym. Dělá, co může, ale její život je tak trochu zmatek. V hlavních rolích Renée Zellweger, Colin Firth a Hugh Grant.

Grinch (2000)

Mrzutý a protivný Grinch se chystá zkazit Vánoce šťastným sousedům v Kdovíkově. Ale může laskavost malé holčičky změnit jeho srdce? V hlavní roli Jim Carrey.

Prázdniny (2006)

Editorka filmových trailerů z Los Angeles Amanda a londýnská novinářka Iris se snaží uniknout svým romantickým problémům tím, že si o svátcích na dva týdny vymění domy. V hlavních rolích Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black nebo Eli Wallach.

Sváteční rande (2020)

Dva cizinci, kteří už mají dost toho, že jsou o svátcích sami, se dohodnou, že si budou pouze jako přátele doprovázet na sváteční večírky, aby po ve se ve finále opravdu zamilovali. V hlavních rolích hrají Emma Roberts, Luke Bracey a Kristin Chenoweth.

Sváteční rande. Komedie na Netflixu.
Foto: Netflix

ČTĚTE TAKÉ: FILM OD TVŮRCŮ VÁNOČNÍ KRONIKY: CHLAPEC, KTERÉMU ŘÍKAJÍ VÁNOCE VÁS NALADÍ NA SVÁTEČNÍ ATMOSFÉRU

Pro nejmenší diváky

Pat a Mat: Zimní radovánky (2018)

Dva šikovní kutilové se předhánějí v opravách svých domovů před nadcházející zimní sezónou – od odhrnování závějí sněhu až po rozsvícení vánočních světýlek. Režíroval Marek Beneš se scénářem Štěpána Gajdoše.

Robin není myš (2021)

Optimistický mladý drozd vychovávaný myší rodinkou vyřkne své přání nad vánoční hvězdou. Dozví se konečně, kdo je – a jak létat? Animovaný film doprovází hlasy Bronte Carmichael, Racharda E. Granta i Gillian Anderson.

ČTĚTE VÍCE: ROBIN NENÍ MYŠ: ANIMOVANÝ PŘÍBĚH PRO CELOU RODINU, KTERÝ VÁS NALADÍ NA VÁNOCE

Arthur Christmas (2011)

Santa Klaus svěří svou super tajnou továrnu na výrobu hraček svému synovi Arturovi. Je na něm, aby splnil velice důležitou vánoční misi. Film doprovází hlasy Jamese McAvoye, Hugh Lairie i Billa Nighy.

Shrekovy Vánoce (2007)

Jen co si Shrek řekl, že je čas si odpočinou a užít si své „šťastni až do smrti“ s novou rodinou, přijde ten nejveselejší svátek ze všech. V dabingu uslyšíte hlasy Mika Myerse, Eddiho Murphyho i Cameron Diaz.

Kalus (2019)

Mezi sobeckým pošťákem a samotářským výrobcem hraček vznikne nepravděpodobné přátelství, které přináší radost do chladného a temného města, které ji zoufale potřebuje. Hlas pošťáka Jaspera Johanse namluvil Jason Schwartzman a hračkáře Klause J. K. Simmons. Na ČSFD má tento snímek 88% hodnocení.

Animovaný Klaus na saních, které jsou naložené dárky.
Foto: Netflix

Zdroj: Tiskové materiály Netflixu, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.