Na Netflix už dorazily Vánoce: Romantické vánoční komedii vévodí hvězda Prciček Jason Biggs a žárlivá Heather Graham

Eva Lenská
Foto: Netflix

Vánoce se kvapem blíží a Netflix nám je opět připomene s předstihem. Každoročně přináší svým uživatelům bohatou vánoční nadílku a letos ji zahajuje romantickou komedií Nejlepší Vánoce na světě (Best. Christmas. Ever!), které kralují Heather Graham a Jason Biggs.

Jackie (Brandy Norwood) rozesílá každé Vánoce vychloubačný sváteční zpravodaj, kvůli kterému se Charlotte (Heather Graham), její kamarádka z vejšky, cítí jako úplná nula. Koneckonců chodí do práce, která ji nebaví a její rodina na tom není finančně moc dobře, takže má důvod žárlit. Vždyť Jackie nedávno prodala leteckou společnost za miliony dolarů a užívá si předčasného důchodu se svým milujícím manželem a jejich neuvěřitelně chytrými dětmi.

ČTĚTE TAKÉ: MILLIE BOBBY BROWN SE STALA GLOBÁLNÍ ŽENOU ROKU. V 19 LETECH TOHO DOKÁZALA VÍC, NEŽ VĚTŠINA LIDÍ ZA CELÝ ŽIVOT

Pak se ale stane něco nečekaného. Když se Charlottina rodina vydává za její sestrou, u které chtějí strávit vánoční svátky, jsou překvapeni, protože místo toho dorazí přímo před dům Jackie. Může za to Charlottin vykutálený synáček Grant, který zadal do GPS špatnou adresu. Má to ale jednu výhodu. Charlotte si dá za cíl dokázat, že kamarádčin život není tak dokonalý, jak vypadá. Že prostě není všechno zlato, co se třpytí. Jenže neohrozí tím jejich přátelství?

Komedii o dvou kámoškách má na svědomí režisérka Mary Lambert, která už pro Netflix natočila vánoční romanci Vánoční hrad s Brooke Shields. Tentokrát je velkým lákadlem především vtipálek Jason Biggs, kterého má každý navždy spojeného s legendárními Prcičkami.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 ČESKÝCH FILMOVÝCH NOVINEK, NA KTERÉ MŮŽETE ZAJÍT DO KINA: ADEPT NA OSCARA, KOMEDIE ROKU I SKUTEČNÝ PŘÍBĚH ŽENY POLEPTANÉ KYSELINOU

„Je to neuvěřitelný komik,“ řekla o něm Lambert. „Vnáší do komedie realitu, která ji dělá ještě zábavnější. Vykresluje komické scény bez přehánění. Bez toho, že by se do nich obul natolik silně, že by to už nebylo vtipné.“

Režisérka také uvedla, že obě představitelky hlavních rolí se na place skvěle doplňovaly, ačkoli jejich postavy ve filmu jsou naprosto odlišné. Ten soulad kladně ovlivnil i výsledek. Brandy Norwood umí mimo jiné i skvěle zpívat a Heather Graham má zas velmi bohatou a různorodou filmografii od komedií po nezávislé snímky. Režisérku nadchlo, že zvládla bravurně ztvárnit spoustu protichůdných emocí.

Romantickou vánoční komedii Nejlepší Vánoce na světě nám Netflix nadělí už 16. listopadu. I s českým dabingem.

Zdroj: Tudum, The Hollywood Reporter, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.