Hvězda nového Vřískotu dostala padáka kvůli izraelsko-palestinskému konfliktu. Skončila i Jenna Ortega

Eva Pospíchalová
Foto: Paramount Pictures

Kultovní film Vřískot byl obnoven s dvěma pokračováními a chystá se další. Na obrazovkách však už neuvidíme hlavní duo sester. Herečka Melissa Barrera byla vyhozen za podporu Palestiny a o několik hodin později opustila projekt i představitelka seriálové Wednesday, herečka Jenna Ortega.

Herečka Melissa Barrera byla vyhozena z dalšího pokračování filmu Vřískot (SCREAM) poté, co sdílela informace ohledně izraelsko-palestinského konfliktu na svých sociálních sítích. Hvězda pravidelně zveřejňovala články o konfliktu, což se nelíbilo produkčnímu týmu hororu.

„S Gazou se v současnosti zachází jako s koncentračním táborem,“ napsala v jednom příspěvku na Instagramu. „Zahnat všechny do kouta, nemít kam jít, nemít elektřinu, vodu… Lidé se z našich dějin vůbec nepoučili. A stejně jako naše dějiny, lidé stále tiše sledují, jak se to všechno děje. TOHLE JE GENOCIDA & ETNICKÁ ČISTKA.“

Další příspěvky, které herečka sdílela v posledních týdnech, zahrnovaly jeden o zkreslování holocaustu „na podporu izraelského zbrojního průmyslu” či fotografii s nápisem „I já pocházím z kolonizované země (s logem mexické vlajky – herečka je původem z Mexika). Palestina bude svobodná“!

ČTĚTE TAKÉ: Druhá řada Wednesday bude strašidelnější. Jenna Ortega prozradila, na co se mohou diváci těšit

Produkční společnost Spyglass prostřednictvím svého mluvčího dle Variety uvedla: „Máme nulovou toleranci k antisemitismu nebo podněcování nenávisti v jakékoli formě, včetně falešných odkazů na genocidu, etnické čistky, překrucování holocaustu nebo cokoli, co zjevně překračuje hranici nenávistných projevů.”

Příspěvky herečky však odpor proti židovské komunitě nevyvolávaly a herečka není jedinou, která přišla o práci kvůli podpoře Palestiny. Nedávno podobný osud potkal Susan Sarandon nebo Mahu Dakhil, manažerku Toma Cruise.

Melissa Barrera hrála hlavní roli v předchozích dvou filmech Vřískot 5 a 6. V nově obnovené franšíze si zahrála Sam Carpenter, starší sestru Tary, kterou ztvárnila populární Jenna Ortega. Ani hvězda seriálu Wednesday se však v pokračování neobjeví.

Ztráta dvou hlavních představitelek, které se podílely na oživení franšízy, nyní dost zpochybňuje její budoucnost. Zdroje každopádně trvají na tom, že Ortegy odchod nemá nic společného s příspěvky na sociálních sítích její herecké kolegyně, které odkazující na válku mezi Izraelem a Hamásem

Zdroje: BBC, Variety, Deadline, Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.