Kazma rozházel miliony z vrtulníku a lidé se na ně vrhli s igelitkami. Celý humbuk kolem filmu skončil dost nedůstojně

Foto: Bontonfilm

Kazma udělal pořádnou marketingovou kampaň, vydal film ONEMANSHOW: The Movie, na který přišlo rekordní množství lidí a nakonec výhru, kterou nikdo nezískal, vyhodil z vrtulníku. Velkolepě propagovaný projekt, na kterém dělal Kamil Barošek údajně dva roky, skončil dost nedůstojně.

Kamil Bartošek alias Kazma dlouho lákal na svůj nový projekt ONEMANSHOW: The Movie. Tisíce lidí si koupily lístek do kina a pak čekaly frontu u trezoru na Výstavišti, aby zjistily, jestli je jejich karta ta výherní. Až do poslední minuty někteří doufali, že tu šťastnou milionovou mají zrovna oni. To se ale nestalo. A nevyhrál nikdo.

Nedávno se celé Česko začalo skládat na stamilionovou sbírku pro lék, který potřeboval malý Martínek k záchraně svého života. Vlna solidarity se zvedla hlavně poté, co jeho příběh na Instagramu sdílela Nikol Leitgeb. Modelka Lucie Šlégrová a další lidé ještě před tím, než byla dostatečná částka vybrána, vyzývali Kazmu, aby dal výhru, kterou nikdo nevyhrál, Martínkovi a udělal tak dobrý skutek. To se ale nestalo.

TAKÉ JSME PSALI: Skvost evropské kinematografie: V kinech má premiéru drama Anatomie pádu s nejsilnějším hereckým výkonem roku

Nakonec se ale Kazma ozval. V pátek 13. října zveřejnil video s plánem B, který nazval trefně – Money Rain. Ve videu tvrdí, že se inspiroval příběhem malého Martína. Se svým týmem v něm na všechny bankovky lepí QR kódy, které odkazují na další příběhy lidí z Donia, kteří potřebují pomoct. Každý kód je nastaven na platbu v hodnotě 22 korun, což se rovná jednomu dolaru. Kazma s týmem nalepil kódy na milion bankovek a v neděli 22. října je vysypal z vrtulníku.

MONEY RAIN

Dlouho jsem přemýšlel, jak s tím naložit. Show must go on. Tohle je plán B. #OMStheGame

Posted by Kazma Kazmitch on Friday, October 13, 2023

Ti, kteří si aktivovali kartu, se o místě, kde se peníze Kazma rozhodl vypustit, dozvěděli jen několik hodin před akcí. I tak tam čekala hromada lidí a jakmile se kontejner na vrtulníku otevřel a peníze začaly pršet z nebe, seběhli se na ně a začali sbírat. Někteří dokonce s igelitovými taškami v ruce, aby jich posbírali co nejvíce.

„Všechno, co si nasbíráte, je vaše. A co s tím uděláte, už necháme na vás,“ hlásal Kazma ve videu, kde vyhození peněz z vrtulníku avizoval. Myslet si však, že s nimi lidé lačnící po výhře, opravdu zaplatí sbírky, na které směřují nalepené QR kódy, je poněkud naivní představa.

ČTĚTE TAKÉ: Od netradiční krimi novinky Netflixu se jen tak neodpoutáte. Těla vás donutí po skončení epizody spustit další

Mnoho lidí je z celého závěru akce, kterou odstartoval film ONEMANSHOW: The Movie, dost zklamaných „Jsem zvědavá, kolik lidí opravdu něco daruje na Donio. Jsem z téhle akce zklamaná,“ píše jedna z uživatelek Instagramu pod videem z Kazmovy akce na profilu Refresheru. „Důstojnost žádná,“ píše další a jiný uživatel s ironií dodává: „A na dobrou věc se dostane 0.0.00 Kč.“

Ke komentujícím se přidal i zpěvák Jordan Haj. „Ještě, že na světě zrovna není ani jedno místo, kde by mohl 1 milion dolarů třeba zachránit životy,” píše.

Někteří lidé se na sociálních sítích zase rozčilovali, že dostali e-mail jen 3 hodiny před akcí a neměli šanci stihnout na místo dojet. Některým prý zase spadl e-mail do spamu.

Zdroje: Instagram/Refresher, Facebook/Kazma Kazmitch

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.