365 dní po brazilsku si podmanilo Netflix. Diváci oceňují tvarované zadky a nadmíru erotiky, stejně film ale označují za brak

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Na Netflix vtrhl brazilský thriller Šťastně podvedená (Burning Betrayal), který se aktuálně drží na druhém místě v TOP 10 nejsledovanějších filmů. Je otázkou, jestli za to nevděčí pouze peprným scénám, při jejíchž sledování se musí i milovnice červených knihoven červenat. Prvotní recenze totiž nezní zrovna přívětivě.

Přestože Netflix uváděl, že erotický thriller Šťastně podvedená, který je natočen podle stejnojmenného bestselleru Sue Hecker, bude okořeněn špetkou romance, je jí tam opravdu pramálo. Spíše se vše točí okolo sexu a celkový příběh je posunut do pozadí.

Hlavní hrdinkou je Babi, mladá žena, která upadla do deprese, protože v průběhu rozlučky se svobodou zjistila, že ji její dlouholetý přítel podvádí. Její kamarádka se na nešťastnici už nedokáže dívat, a proto ji přinutí s jejím depresivním stavem něco udělat. Právě v tento moment vstupuje do hry tajuplný soudce Marco, u kterého Babi neváhá a naváže s ním nezávazný románek. Objevuje tak svou sexualitu a popouští uzdu své fantazii.

Na ČSFD si snímek vysloužil hodně chabých 36 procent, přičemž ho uživatele označují jako „marný pokus z Brazílie o natočení soft erotického filmu“. Shodli se na tom, že děj je předvídatelný a Babi nazývají nymfomankou. Jsou však potěšeni tím, že jelikož se nejedná o americkou produkci, kromě mužského zadku mohli zahlédnout i nahaté ženské tělo.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 filmů, které jsou stejně jako thriller Fair Play plné vášně a nervy drásajících scén. A brzy vyjde další

Leandro Lima jako Marco a Giovanna Lancellotti jako Babi v brazilském thrilleru Šťastně podvedená.
Foto: Juliana Cerdeira/Netflix

„Čekal jsem, doufal jsem, že to bude třeba rafinovaný erotický thriller. Třeba něco jako Skandální odhalení nebo klasika Basic Instinct. Ale chyba lávky nebo spíš mostu ! Je to vyumělkované jako nějaká dementní telenovela a navíc jsou tam fakt atraktivní ženský. A kamera ukazuje hlavně zadek těch mužských, i když ty jsou taky pěkný,“ píše jeden z hodnotících.

Pokud se podíváme na IMDb, tak ani tam si erotický thriller nevede zrovna nejlépe. V hodnocení dosahuje 3,8 bodů z 10, kdy mu nejvíce uživatelé udělovali jeden (19,5 procent) nebo čtyři (18,3 procent) body. Zajímavostí ovšem je, že následně se nejvíce hodnotících shodlo na plném počtu bodů. Celých deset bodů snímku udělilo 15,9 procent z nich.

PSALI JSME TAKÉ: Erotika a scény plné vášně: 5 seriálů plných sexu, kterými vás Netflix pobaví i nažhaví

Na hodnocení ze světového Rotten Tomatoes je ještě moc brzo, ale například John Serba z Decider doporučuje film přeskočit, protože je to podle něj brak. Říká, že ve filmu nelze nalézt jeden jediný originální nápad a postavy jsou mdlé. Příplatek by si podle něj zasloužili ti, co se na place starali o tělový olej a rovněž osobní trenéři, protože hýždě postav jsou skvěle tvarované. „Film však nekončí úlevným povzdechnutím, nýbrž zalapáním po dechu, protože závěrečná scéna je sexuální,“ uvádí.

Režisérovi Diego Freitasovi se podařilo natočit erotický film, který by směle mohl konkurovat známým Padesáti odstínům šedi nebo polské tvorbě 365 dní. Kdyby se jednoho dne náhodou Christian, Massimo a Marco sešli, rozhodně by si padli do noty.

Podobně to vnímá Karina ‚ScreamQueen“ Adelgaard z Heaven of Horror. „Je zde ukázáno hodně kůže a mnoho žhavých scén,“ píše a dodává, že je to thriller s poněkud fádní zápletkou, u které mnohé dějově zvraty dokážete dopředu odhadnout. „Nesnaží se to však být ničím víc nebo jiným, než čím to doopravdy je.“
Zdroje: Netflix, ČSFD, IMDb, Decider, Heaven of Horror

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.