Tip na víkend: Hledá se princezna, rodinná pohádka na motivy A. S. Puškina

Petr Stoško
Foto: Netflix

Na motivy knihy Ruslan a Ludmila od Alexandra Sergejeviče Puškina nám ukrajinští tvůrci přináší výpravnou pohádku Hledá se princezna, která pobaví a nejednoho diváka chytne za srdce při nikdy nekončícím boji dobra proti zlu.

Pohádka vypráví příběh o princezně Mile, kterou unese zlý čaroděj Černomor a mladý kočovný herec Ruslan se vydává svou princeznu zachránit, přičemž na své cestě narazí na nejednu překážku, kterou bude muset překonat. 

Nenechte se zmást tím, že je pohádka ukrajinské produkce, protože dělá mnoho věcí dobře ba i lépe než mnohé vysoko-rozpočtové americké animované pohádky. Film má nepopiratelné kouzlo s dobře vykreslenými hlavními postavami s trefnými vtípky, které tvůrci rozumně dávkují a jsou skutečně zábavné. Je třeba vyzdvihnout výtečný český dabing v čele s Bohdanem Tůmou, Ondřejem G. Brzobohatým, Hanou Kusnjerovou nebo Janem Maxiánem.

V žádné správné pohádce nesmí chybět hezká písnička a ta z pohádky Hledá se princezna, v podání Ondřeje G. Brzobohatého, se opravdu povedla a pravděpodobně se vám dostane pod kůži. Pokud máte rádi pohádky typu Shrek, Na vlásku nebo Aladin, budete se se svými dětmi opravdu bavit, ale počítejte s tím, že je pohádka dost chytlavá a vaše malé ratolesti ji budou chtít vidět určitě aspoň ještě jednou.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Marta Kratochvílová

    Skvělý tip pro děti ?