Proti tomuhle je i kritizovaná Cool Girl oscarová, myslí si někteří diváci o další české komedii, která právě míří na Netflix

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

Po českých filmových katastrofách, jako byly snímky Cool Girl, Indián nebo Prezidentka, míří na Netflix další propadák z našich luhů a hájů. Tentokrát půjde o komedii zaměřenou na ženy. Snímek Můžem i s mužem pány naopak spíš odradí, ovšem svým sexy tělem by je mohla nalákat alespoň Kateřina Kaira Hrachovcová v jedné z hlavních rolí.

Čtyři kamarádky, které se jmenují Marta, Marie, Dita a Stella, vyrazí na oslavu Martiných narozenin do bytu plného cizích lidí. Během oslavy odhalují své přání a touhy. Dita chce štěstí pro všechny lidi, Marta chce chlapa, Marie by byla ráda, kdyby se ten její vrátil a Stella je prostě taková pohodářka. Všechny však doufají v zázrak a ve zjevení českého Brada Pitta.

Jejich večírek je bujarý, plný snů, nadějí a vzpomínek. Čtyři ženy najednou jasně vědí, že touží hlavně po lásce a porozumění. Tak se rozhodnou, že s tím něco udělají a na oslavě potkají toho pravého, i kdyby si ho snad měly vymyslet!

ČTĚTE TAKÉ: Klinická deprese nebo hodně neobvyklé koníčky: 5 zajímavostí o Davidu Beckhamovi, kterými překvapil v dokumentu na Netflixu

Komedie Můžem i s mužem byla natočena podle úspěšné divadelní hry. Režie se chopila herečka Vanda Hybnerová, jež si v ní spolu s Jitkou Sedláčkovou, Kateřinou Kairou Hrachovcovou a Dášou Zázvůrkovou zahrála. Bohužel ne vždy platí pravidlo, že to co mělo úspěch na divadelních prknech, bude hitem i ve filmové podobě. A je úplně jedno, že tvůrci použijí práskání nafukovacích balónků, ezoterické čáry máry nebo vibrátor. Tohle se prostě nepovedlo!

Na ČSFD si film vysloužil silně podprůměrné hodnocení 34 %. Takhle nějak vypadá filmové dno. Horší český film v kinech snad ani neuvidíte. Proti tomuhle je i kritizovaná Cool Girl oscarová, a každý kdo jí dal odpad, by se měl podívat na tohle, aby viděl, jak pravý odpad vypadá, prohlásil jeden z recenzentů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Film inspirován skutečným příběhem učitelky, která zneužila 12letého chlapce a pak si ho vzala, míří na Netflix

Nevím, jestli si osamělé ženy uvědomují, jakou jim taková dílka dělají medvědí službu, uvedl další, jenž bral ohled na křehké city všech mužů. Ještěže jsem zadaný a partnerka je těm hysterkám ve filmu zcela nepodobná. Dámy, vy které partnera na tento film zavlečete, už předem přemýšlejte, jak mu to vynahradit, stál si svým.

Pár pochval by se samozřejmě také našlo, vkus diváků je totiž různý. Ani filmoví kritici ale nebyli nadšeni. Autor recenze na Kinoboxu dal komedii pouhých 15 % a s recenzí na Moviezone to dopadlo ještě hůř. Pouhý 1 bod z 10. Dno českého filmu zkrátka nekončí, ale pokud se Můžem i s mužem dostane do čela TOP 10 nejsledovanějších pořadů Netflixu, asi už to nikoho nepřekvapí. Zvědavost je prostě mocná čarodějka.

Českou komedii Můžem i s mužem najdete na Netflixu už 25. října.

Zdroje: ČSFD, Bontonfilm, Kinobox, Moviezone

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.