Severská mytologie opět ožije: Norský hit bude mít pokračování a na Netflixu bude zase řádit Trol

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Zní to neuvěřitelně, ale dočkali jsme se. Netflix právě objednal pokračování svého loňského monster hitu Trol (Troll), v němž se nesourodá parta snažila zabránit bájnému stvoření ve zničení Osla. Bude trolí příšera zase ničit vše, co jí přijde do cesty?

Norský fantasy snímek Trol, který režíroval Roar Uthaug, byl pro Netflix velkým hitem. Kraloval žebříčku sledovanosti hned v 93 zemích, díky čemuž se stal nejoblíbenějším neanglickým filmem v historii Netflixu. Za pouhé tři měsíce od uvedení byl film zhlédnut více než stomilionkrát.

Jak už název snímku napovídá, hlavní hvězdou filmu je pradávný trol. Ne ovšem takový, se kterým se museli vypořádat Harry, Ron a Hermiona v Bradavicích, ale mnohem větší a nebezpečnější. Výbuch v hoře způsobil trolovo probuzení, a protože cítil okamžitou potřebu vydat se za pozůstatky své rodiny, směřoval do Osla. Vzhledem k jeho výšce se to neobešlo bez pozornosti lidí. Netrvalo dlouho a armáda byla připravena na cíl jeho cesty shodit atomovku a zabít ho.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Velkolepé fantasy drama Netvor, v němž mrtví povstanou a živí budou trnout hrůzou, se řítí na Netflix

Trol
Foto: Netflix

Přestože k tomu armáda nedostala prostor, trol nepřežil, jelikož ho slunce proměnilo v kámen. Závěr filmu vybízí k otázce, zda v Dovre nežije více stvoření, které lidé znají jen z pohádek.

Na pokračování se bude podílet stejná sestava lidí, která stojí za původním snímkem. Podle producentů se bude druhý díl opět točit okolo bytosti z norských pohádek. Producenti sice prozradili pouze to, že se v pokračování objeví další bytost z norského folklóru, ale vzhledem k názvu filmu si lze jen těžko představit, že by trol nehrál hlavní roli.

PSALI JSME TAKÉ: Nový fantasy seriál Netflixu boří žebříčky sledovanosti. Jednotlivé díly stály více jak epizody Hry o trůny

Zatímco v prvním filmu byl trol nepřítelem lidí, v pokračování možná lidstvo spojí síly s jiným trolem, aby zastavilo něco mnohem horšího. Jelikož se nezačne natáčet dříve než v příštím roce, bude pravděpodobně trvat ještě nějakou dobu, než se objeví konkrétnější informace o pokračování.


Zdroje: Screen Rant, Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.