Netflix láká na pátek třináctého. Partičku úředníků, mezi kterými je i hvězda hitu Dexter, povraždí neznámá postava

Michaela Pašková
Foto: Robert Eldrim/Netflix

Jeden z nejrušnějších dní pro lidi, kteří se rádi bojí, se nezadržitelně blíží. V pátek 13. října Netflix uvede švédský horor Seminář (The Conference), ve kterém partička znuděných úředníků zažije pořádně rušný teambuilding.

Ačkoliv hororové komedie existují už velmi dlouho, zdá se, že až v posledním desetiletí se dostávají na výsluní. Snímky jako Všechno nejhorší, Slečna bestie a You’re Next vytvořily skvělou rovnováhu mezi hrůzou a nefalšovanou legrací. Netflix si je úspěchu tohoto subžánru dobře vědom, a tak už v říjnu uvede hororovou komedii Seminář.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Letošní nejočekávanější horor Netflixu má první upoutávku. Totální šílenost v tom nejlepším slova smyslu, říká o něm hlavní hvězda

Film pojednává o teambuildingu zaměstnanců městského úřadu, který se nečekaně zvrtne v noční můru poté, co se začnou šířit obvinění z korupce. Současně začne účastníky pracovní sešlosti pronásledovat tajemná postava, jež je jednoho po druhém vraždí.

Adam Lundgren jako Jonas v hororové komedii Seminář.
Foto: Netflix

Snímek natočenž podle stejnojmenné knihy Matse Strandberga režíroval Patrik Eklund. V hlavních rolích se představí Eva Melander, Katia Winter a Adam Lundren. Zmíněné herečky ještě nehrály v projektu Netflixu. Eva Melander je známá především z filmů Border, Stádo a UFO Švédsko. Katiu Winter diváci mohli zahlédnout v akčním seriálu Banda na Amazon Prime. Střihla si také roli striptérky v hitu Dexter.

PSALI JSME TAKÉ: Když krev teče proudem: 5 nejkrvavějších filmů všech dob

Streamovací gigant Seminář uvede symbolicky v pátek třináctého a aby odběratele připravil na nadcházející hrůzu, zveřejnil první upoutávku. I když trailer nenabízí mnoho zápletek, ukazuje chaos plný hrůzy, jenž u hororové komedie nesmí chybět. Lze vidět záběry některých vražd, které se neobejdou bez plného pytle na mrtvoly nebo uškrcení drátem. To vše bude prostřídáno s teambuildingem, na kterém se ocitá parta úředníků, jež je všechno, jen ne jednotná. Wi-Fi jim nefunguje, kvůli čemuž se hádají a celkově působí pěkně neschopně.


Zdroje: Netflix, What´s on Netflix, Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.