Nové kriminální drama je hitem Netflixu. Herec v hlavní roli ukázal, že by mohl být klidně novým Bondem

Foto: Netflix

Skvělý Idris Elba se konečně vrátil na naše obrazovky jako DCI John Luther v novém filmu Luther: Pád z nebes (Lzther: The Fallen Sun). Kriminální drama mělo na Netflixu premiéru 10. března a už teď vévodí žebříčkům sledovanosti.

Minulý týden na Netflix dorazil očekávaný film Luther: Pád z nebes, který je natočený na motivy populárního seriálu BBC Luther. Kriminální drama, ve kterém si hlavní roli, stejně jako v seriálu, střihl Idris Elba, se v České republice vyšplhalo na první příčku v TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu.

Foto: John Wilson/Netflix © 2023

Na ČSFD film nasbíral sice jen 61% hodnocení, ale mnoho diváků na sociálních sítích si ho chválí. „Hodně nás to překvapilo,“ píše například Michaela ve facebookové skupině Netflix tipy CZ/SK, která má 179 tisíc členů. „Super film,“ stojí v mnoha dalších komentářích. Jen zřídka kdy se najde takový, který film spíše haní. Ačkoliv ti, kteří viděli i seriál tvrdí, že je lepší než novinka Netflixu. Dobrou zprávou ale je, že pokud patříte k těm, kteří seriál neviděli, není to nutnost, abyste děj pochopili.

Na recenzním serveru Rotten Tomatoes má Luther: Pád z nebes 67% hodnocení, avšak u publika si vedl daleko lépe – získal 85 %. Diváci si také chválí herecký výkon Idrise Elby. Mnozí mají za to, že film trochu napovídá, že by byl dobrým Jamesem Bondem. O tom už se nakonec i mluvilo. Tak uvidíme, jestli se z Elby nakonec vyklube nový agent 007.

O čem je Luther: Pád z nebes

Sériový vrah terorizuje Londýn, zatímco skvělý, ale zhrzený detektiv John Luther sedí za mřížemi. Pronásledovaný svým neúspěchem při dopadení kybernetického psychopata, který se mu nyní posmívá, se rozhodne utéct z vězení a dokončit svou práci pomocí všech možných prostředků.

Zdroje: ČSFD, Rotten Tomatoes, Facebook/Netflix Tipy CZ/SK

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Karel Boháček

    Dobře se na to kouká, lepší než nudná Bondovka.

  2. Petr Vacula

    Proboha. To jako vážně Bond? Co je na tom herci tak vyjímečnýho?