Chvíli po premiéře v kině míří na Netflix česko-slovenská komedie s Vagnerovou a Godlou. Na automobilové honičce filmaři dělali rok

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

Konečně tu máme zase nějaký film z našich luhů a hájů. Na Netflix míří česko-slovenská akční komedie Villa Lucia, která láká především na přitažlivou Hanu Vagnerovou a ujetého Zdeňka Godlu. Můžete se těšit na dráždivou femme fatale, partu prohnaných zlodějíčků, víc než jednoho exota, vloupačku i příběh o první lásce.

V této bláznivé akční komedii se sejdou tři kamarádi, které spojuje vzpomínka na nejhezčí spolužačku ze střední školy, tedy sexy a okouzlující Lucii (Hana Vagnerová). Cyril (Juraj Hrčka) ji vždycky miloval a mnohokrát se kvůli ní teatrálně pokusil o sebevraždu, tudíž není divu, že zrovna odchází z blázince, aby se jí v rámci psychoterapie za všechno omluvil.

ČTĚTE TAKÉ: Ještě větší katastrofa než Cool Girl! Nový seriál televize Prima je seriálové dno se 7 % na ČSFD

Krásku však sbalil Gorazd (Michal Gubovčík), který si ji bude brát, což se psychicky labilní Cyril nesmí dozvědět. Svatopluk (Martin Meľo) zatím doufá, že dá jejich starou partu zase dohromady. Věří, že to klapne a že si vyříkají všechny minulé křivdy. Sejdou se tedy v Luciině rozlehlé postarší vile, kde je ale čekají mnohem větší problémy. Právě dnes se totiž dva zkorumpovaní poldové, kterým neochotně pomáhá šíleně pověrčivý taxikář Jeremy (Zdeněk Godla) rozhodli, že ten velký barák vyloupí.

Potrhlou akční komedii natočil slovenský režisér Michal Kollár, který divákům slíbil prolnutí mnoha žánrů, skvělé filmové efekty a absenci nudy. „Původně to měla být lehká post-teenagerovská komedie, zároveň ale pocta filmům, které mám rád – od klasických komedií jako Růžový panter až po současnější Superbad nebo trilogii Pařba. Asi nejsilnější inspirací mi nakonec byla Ryba jménem Wanda a Poslední skaut. Ty filmy jsou každý úplně jiný, spojuje je ale jejich nadčasovost a zábavnost, vysvětlil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dobrodružné drama podle povídky Roalda Dahla s Benedictem Cumberbatchem zamíří z Benátek rovnou na Netflix

Snímek se natáčel v Bratislavě a v Brně. Vymazlená automobilová honička s výbuchy se sice točila dvě noci, ale postprodukce zabrala filmařům celý rok. Museli totiž použít kombinaci všech druhů digitálních triků. V kinech měl film premiéru letos 1. června a na ČSFD si vysloužil 44 %, což není žádná sláva. Diváci především chválili vtipálka Godlu, ovšem slibované úchvatné filmové triky označili za amatérské.

Bláznivá česko-slovenská akční komedie Villa Lucia bude na Netflixu dostupná 4. října.

Zdroj: ČSFD, Bontonfilm, Totalfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.