Amazon nad Netflixem vyhrál bitvu o thriller s Hemsworthem a Pascalem. Vše může ohrozit Alzheimerova choroba oblíbeného herce

Michaela Pašková
Foto: Jasin Boland/Netflix

Streamovací giganti jsou v posledních dnech zaneprázdněni nabídkovou válkou, na jejímž konci je připravovaný thriller Crime 101. Přetahovanou o nový snímek Chrise Hemswortha a Pedra Pascala zřejmě vyhrál Amazon, ale okolnosti jsou poněkud zvláštní.

Kriminální thriller Crime 101, v němž mají hlavní role ztvárnit Chris Hemsworth a Pedro Pascal a režírovat jej má Bart Layton, bude natočen podle stejnojmenné novely, kterou Don Winslow vydal ve své sbírce Broken. Zápletka novely se točí kolem krádeží šperků odehrávajících se poblíž dálnice na pacifickém pobřeží. Krádeže zůstávají po léta nevyřešené, protože se pachatel řídí přísným kodexem.

Policie zločiny připisuje kolumbijským kartelům, ale instinkt jednoho detektiva říká, že za vším stojí jeden muž. Osamělý zloděj šperků nyní vyhlíží svůj poslední velký zločin, což není vůbec snadné, protože je mu v patách muž zákona.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Seriál Ve při v realitě: Herec Pedro Pascal způsobil tři dopravní incidenty a cizí muž se mu za to dost nechutně pomstil

Produkce připravovaného thrilleru se rozhodla, že snímek vstoupí do nabídkové války, která bude startovat na neuvěřitelných 100 milionech dolarů. Jelikož mají v čele filmu stanout opravdu zvučná jména, není divu, že o Crime 101 projevili zájem Amazon i Netflix.

Foto: HBO

Vypadá to, že nabídková válka dospěla ke svému konci. Vyhrát ji měl Amazon, který za film nabídl přibližně 90 milionů dolarů, což je méně, než původně požadovaných 100 milionů dolarů. Zajímavé je, že Netflix nabízel za kriminální thriller větší obnos peněz. Jelikož však Amazon přihodil uvedení v kinech a naproti tomu Netflix požadoval úpravy scénáře, vítěz je jasný.

Ačkoliv se toho o připravovaném snímku Crime 101 zatím moc neví, už jen navrhované obsazení je dostatečně vzrušujícím aspektem. Přestože produkce bude nyní pokračovat s Amazonem, nic nezaručuje, že se Crime 101 začne v dohledné době natáčet. Ve hře je přece jen stále probíhající stávka SAG-AFTRA.

PSALI JSME TAKÉ: Chris Hemsworth válcuje Netflix. Jeho poslední novinka se dostala mezi 10 nejsledovanějších filmů všech dob

Do karet připravovanému snímku nehraje ani překvapivá spekulace, dle které existuje možnost, že Hemsworth od projektu odstoupí. I když tato fáma nebyla zatím potvrzena, Hemsworthovo odstoupení od Crime 101 by bylo pro film, jehož úspěch závisí na silných hlavních hvězdách, velkou komplikací.

Za touto spekulací stojí Hemsworthovo zjištění, že má genetické předpoklady k rozvoji Alzheimerovy choroby. Herec sice Hollywood na trvalo neopouští, ale chce se nyní zaměřit na trávení času se svou rodinou. Dokončí proto rozjednané projekty a pak prý na nějakou dobu pověsí herectví na hřebík.


Zdroje: Screen Rant, ComicBook, DEADLINE

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.