Vesmírný sci-fi epos Zacka Snydera se blíží. Letošní nejočekávanější film Netflixu chce konkurovat Duně a Star Wars

Foto: Netflix

Režisér Zack Snyder známý filmy jako Muž z oceli, 300: Bitva u Thermopyl nebo Liga spravedlnosti míří na Netflix s novým filmem Rebel Moon. Jeho děj se odehrává v odlehlém koutě galaxie, kde je poklidná měsíční kolonie Veldt nucena odevzdat svou sklizeň autoritativní vládě, která řídí svět.

Občané, kteří se zoufale chtějí dostat ze spárů tyranie, vysílají tajemnou mladou ženu jménem Kora (Sofie Boutella), která se zoufale snaží ochránit svůj adoptivní domovský svět a dobře si uvědomuje nemilosrdnou brutalitu Impéria. Vydává se na nebezpečnou mezihvězdnou misi, aby shromáždila válečníky z celé galaxie, kteří pomohou svět od zla osvobodit.

Čeká je pořádný boj s flotilou vojáků, kteří cestují v masivním smrtícím vesmírném křižníku zvaném The King’s Gaze. Velitelem lodi je admirál Atticus Noble, kterého hraje Ed Skrein. Na první pohled jde o ​​chladného muže, který nemá s nikým slitování. Ve světě, kde morálka upadá, ji odhodil stranou ve jménu ambicí.

Film s odhadovaným rozpočtem ve výši nejméně 166 milionů dolarů, je inspirován klasikou Akiry Kurosawy z roku 1954 Sedm samurajů. Kromě režie má Zack Snyder na svědomí také scénář. Film je tak dlouhý, že musel být rozdělen na dvě části. „Myslím, že pro mé fanoušky a lidi, kteří jsou připraveni na hlubší a těžší ponor, to bude zábava,“ řekl pro The Wrap.

Dále si v něm zahráli Charlie Hunnam, Michiel Huisman, Djimon Hounsou, Staz Nair, Doona Bae, Ray Fisher nebo Anthony Hopkins. Netflix nyní k tomuto velice očekávanému snímku vydal první sérii fotografií.

Nový sci-fi epos Zacka Snydera si Netflix pro své předplatitele připravil jako letošní vánoční dárek. Vydá ho 22. prosince 2023.

Zdroje: Tiskové materiály Netflixu, The Wrap, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.