10 zajímavostí o filmu Spider-Man: Bez domova: Inspirace vánočním filmem, pokoření rekordu nebo falešný marketing

Foto: Sony Pictures - © 2021 CTMG.

Spider-Man: Bez domova je aktuálně online na Netfixu, i když by mnozí spíše čekali, že ho budou moci sledovat na Disney + jako ostatní filmy od Marvelu. Tam ho ale nenajdete. Jde totiž o film Sony a ten má aktuálně na pár kousků, včetně tohoto, smlouvu s Netflixem. Přečtěte si pár zajímavostí, které jste o tomto úspěšném Marvel snímku možná nevěděli.

Inspirací filmu byla vánoční klasika

Tvůrci našli inspiraci ve svátečním filmu Život je krásný z roku 1946. Ten je o muži, který si přeje, aby se nikdy nenarodil, a pak mohl vidět, jak by život vypadal, kdyby se to stalo. Peterem ve Spider-Manovi si zase přál, aby nikdo nevěděl, že je Spider-Man.

Změna vzhledu jednoho z padouchů

The Amazing Spider-Man 2 diváky moc nezaujal, takže si možná ani moc lidí neuvědomuje, že byl elektrem Jamie Foxx. A možná si ani neuvědomí, že se jeho vzhled v Bez domova změnil. Místo modrého designu v prvním filmu, byl Electro tentokrát žlutější, což je pro postavu z komiksů běžnější.

Vystřižené scény

Ve filmu se měla objevit Morgana, dcera Tonyho Starka, a Pepper Potts. Lexi Rabe, která hrála Morganu v Endgame, dokonce natočila své scény. Z filmu však byly vystřiženy ještě před jeho uvedením. Ve filmu se jako drogový dealer tak krátce objevil Hollandův bratr Harry. Scéna byla taktéž vystřižena.

Foto: Sony Pictures – © 2021 CTMG.

Čachry kvůli pandemii

Původně by film Bez domova vyšel po Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Kvůli pandemii COVID-19 se ale věci změnily a najednou jako měl první vyjít Spider-Man . To znamenalo, že musel být přepsán scénář, aby nezahrnoval nic odhaleného v pokračování Doctora Strange . Nakonec jsme po titulcích tohoto filmu dostali debutový trailer k filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství.

Benedict Cumberbatch chtěl být překvapen

Dr. Strange, kterého hraje Benedict Cumberbatch je v Bez domova klíčovou postavou. Vše, co ale chtěl k natáčení, byl pouze scénář k jeho vlastním scénám. Řekl, že celý scénář nečetl, protože chtěl být příběhem překvapen.

Rekordní trailer

Lidé se zřejmě na Bez domova opravdu hodně těšili. Když totiž vyšel první trailer, byl během prvních 24 hodin zhlédnut 355,5 milionkrát. To byl v té době nový rekord v počtu zhlédnutí upoutávky.

Alternativní konec

Tvůrci měli připravený alternativní konec. Na konci filmu svět zapomněl, kdo je Peter Parker, že je Spider-Man. Přesně, jak si přát. Zpočátku byl však plánován alternativní konec, kdy Peter zůstane v paměti všech lidí a stane se nejslavnějším mužem na světě.

Falešný marketing

Marketingový tým filmu plánoval propagovat film jako Spider-Man versus Doctor Strange. Chtěli úplně ututlat padouchy a ostatní Spider-Many a zmást lidi, že je film o úplně něčem jiném.

Paruka

Před natáčením Tom Holland natáčel film Uncharted, kvůli kterému si musel udržet krátké vlasy. Když začal natáčet Spider-Mana, tvůrci ho požádali, aby nosil paruku. To ale herec rázně odmítl a řekl, že budu mít kratší vlasy a všichni se s tím musí prostě smířit.

Williem Dafoe trval na akčních scénách

Když Dafoe poprvé ztvárnil ikonického padoucha ve filmu Sama Raimiho Spider-Man z roku 2003, bylo mu necelých 40 let. Během natáčení Bez domova mu bylo 65. Přes to však trval na tom, že chce sám točit akční scény své postavy. Zkušený herec řekl, že když mu režisér Jon Watts a producentka Amy Pascal předložili koncept jeho návratu, řekl jim: „Poslouchejte, nechci tam jen tak vyskakovat jako portrét nebo jen doplňovat záběry zblízka. Chci to dělat, protože mě to baví.“ Dále v rozhovoru pro Sony Pictures, který online sdílela filmová stránka Mulderville, řekl, že je pro něj důležité dělat akční scény, protože se tam může lépe vcítit do postavy a formovat jeho vztah k ní a příběhu.

Foto: Sony Pictures – © 2021 CTMG.

Zdroje: Insider, IndiaTimes, Screen Rant, Esquire, Mulderville

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.