Nový Spider-Man nebo Russell Crowe jako vymítač ďábla: 6 filmových novinek, které letos Sony pouští na Netflix

Michaela Pašková
Foto: Screen Gems

Netflix a Sony Pictures podepsali v roce 2021 přelomovou dohodu, podle které hrané snímky filmové společnosti vstoupí na streamovací platformu do určité doby po svém uvedení na plátnech. Dohoda se však netýká pouze kousků směřujících do kin. Sony Pictures se zavázala, že každoročně natočí přímo pro Netflix dva až tři filmy. V našem přehledu naleznete ty, na které se můžete těšit ještě letos.

Papežův vymítač (The Pope’s Exorcist)

Životopisný horor, ve kterém zazářil Russell Crowe, sleduje počínání kněze vyšetřujícího děsivé posednutí chlapce. Snímek vychází z knih An Exorcist Tells His Story, An Exorcist: More Storie, které sepsal exorcista římské diecéze Gabriel Amorth zesnulý v roce 2016.

Do své smrti měl Amorth provést přes 160 tisíc případů vymítání ďábla nebo jiných zlých sil. „Někdy to trvá několik minut, jindy mnoho hodin. Je to tvrdá práce. Existuje mnoho stupňů posedlosti. Ďábel se nerad ukazuje, takže existují lidé, kterým se to daří skrývat. Jsou i případy, kdy posedlá osoba trpí akutní fyzickou bolestí, takovou agonií, že se nemůže hýbat,“ řekl v roce 2000 listu The Sunday Telegraph

Znovu se zamilovat (Love Again)

Královna balad Céline Dion je nepochybně hlavním lákadlem nové romantické komedie. Mimo to, že ve snímku samozřejmě hraje sebe sama, je také jeho výkonnou producentkou, přičemž je zodpovědná za zhruba 80 % komediální stránky filmu. Snímek sleduje příběh mladé ženy, která se snaží vyrovnat se smrtí svého snoubence.

Mira (Priyanka Chopra Jonas) pracuje v kavárně na ilustraci své další dětské knihy a během toho je svědkem smrti svého snoubence. Po dvou letech od ztráty se však musí posunout dál. Její čiperná sestra ji přemluví k návratu do města a dokonce ji přiměje jít na rande. Vtipné je, že na nevydařeném rande její protějšek ztvárňuje skutečný manžel herečky Nick Jonas.

Aby se Mira vyrovnala se svými pocity, posílá zprávy na staré číslo svého zesnulého snoubence. To je však přiděleno hudebnímu kritikovi Robu Burnsovi, který se vzpamatovává ze zrušeného zasnoubení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Realistická vize budoucnosti nebo depresivní hit s DiCapriem: 5 sci-fi filmů, které právě teď můžete sledovat na Netflixu v češtině

Gran Turismo

Životopisný snímek je založen na neuvěřitelném a inspirativním příběhu trojice naprostých outsiderů, a to hráče z dělnické třídy, neúspěšného bývalého závodníka a idealistického manažera motosportu, kterého nehraje nikdo jiný než Orlando Bloom.

Příběh filmu se zaměřuje na skutečnou mezinárodní soutěž GT Academy. Do té se může kvalifikovat jakýkoli hráč Gran Turismo, což je jedna z nejoblíbenějších závodních her na světě a zároveň nejprodávanější PlayStation série. Hráči videoher se můžou pomocí svých výkonů stát profesionálními závodníky, a přesně to se stalo hlavní postavě filmu. Jann Mardenborough se v roce 2011 zúčastnil GT Academy, kde porazil přes 90 tisíc účastníků a stal se nejmladším výhercem této soutěže.

Equalizer 3: Poslední kapitola (The Equalizer 3)

Už koncem srpna vstoupí do českých kin třetí díl akčního thrilleru Equalizer, ve kterém Denzel Washington vystupuje jako bývalý člen elitní jednotky. Jedná se o vcelku úspěšnou franšízu, kterou v 80. letech zahájil stejnojmenný televizní seriál. Po jeho ukončení fanoušci zatoužili po pokračování, a tak v roce 2014, téměř po třiceti letech od posledního dílu seriálu, vstoupil do kin první film.

Ve trojce Robert McCall, jenž se snaží vyrovnat se svými zločiny tím, že nachází podivnou útěchu v pomoci utlačovaných, zdomácní v Itálii. Po čase zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod nadvládou místních zločineckých bossů, takže mu nezbývá nic jiného, než se mafii postavit.

PSALI JSME TAKÉ: Strhující trailer k pokračování jednoho z nejlepších krimi Netflixu slibuje další nabušené díly. Poslední řada dosáhla na ČSFD 90 %

Big George Foreman (Big George Foreman: The Miraculous Story of the Once and Future Heavyweight Champion of the World)

Životopisný film přivádí své diváky do zákulisí kariéry boxerské legendy George Foremana. Snímek o celebritě, která je zároveň jedním z jeho výkonných producentů, začíná v moment, kdy se teprve jedenáctiletý Geroge se svou matkou a sourozenci stěhuje do domu v Houstonu. V novém domově ale nefunguje ani elektřina. Po letech mladík plný vzteku a odmítající víru v Boha potkává bývalého boxera, který ho naučí, že box není jen boj, ale sport s pravidly.

Svůj první zápas o titul v těžké váze Foreman vyhrál v roce 1973. Bohužel prohru s Muhammadem Alim nesl velmi těžce, o sport ztratil zájem a dal se na dráhu kazatele. Finanční situace ho ovšem přiměla se do ringu vrátit a ve věku 45 let získal další titul.

Spider-Man: Napříč paralelními světy (Spider-Man: Across the Spider-Verse)

Na druhý díl animovaného Spider-Mana od Sony chodili fanoušci do česých kin teprve začátkem června. Vzhledem k tomu, že jeho předchůdce Spider-Man: Paralelní světy si vysloužil Oscara a nastavil laťku animovaných filmů hodně vysoko, je hodnocení 90 % u druhého dílu na ČSFD velmi dobrým znamením. Přes dvě hodiny dlouhá dvojka je ale rozdělená na dvě části, a na druhou si diváci počkají přinejmenším další rok.

V animovaném Spider-Manovi od Sony není hlavní hvězdou Peter Parker, protože zemřel, ale klučina jménem Miles Morales, kterého rovněž kousl radioaktivní pavouk.

V současné době není známo, kdy budou výše uvedené snímky na českém Netflixu dostupné.


Zdroje: What‘s on Netflix, The Sunday Telegraph, Dexerto, The Guardian, Totalfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.