Dnes v noci spíš se mnou: Hrdinka polského filmu si bude muset vybrat mezi rodinou a láskou k mladšímu kolegovi

Eva Lenská
Foto: Netflix

Může se člověk doopravdy zamilovat jenom jednou? Dokáže kvůli lásce k jinému muži zničit něco, co roky fungovalo? Takové otázky si klade hlavní hrdinka polského hořkosladkého snímku Dnes v noci spíš se mnou (Dzisiaj śpisz ze mną), který už brzy najdeme na Netflixu.

Novinářka Nina (Roma Gąsiorowska) má dobrou práci, která jí přináší uspokojení. Společně se svým milujícím manželem vychovává krásné a zdravé dcery. Postupem času se však v jejich vztahu něco pokazí. Kouzlo zamilovanosti se zlomí a pár začne prožívat krizi.

V době, kdy se Ninino manželství rozpadá, potkává v práci Janka (Maciej Musiał). Mladý a pohledný stážista jí okamžitě padne do oka. Brzy k sobě začnou chovat hlubší city. Díky novému muži v sobě Nina objeví dávno zapomenutou vášeň a cítí se o několik let mladší. Vzpomíná, kým byla, než se stala vzornou manželkou a matkou.

Snímek o délce 90 minut režíroval režisér Robert Wichrowski podle knižní předlohy Anny Szczypczyńské. Ta o romantickém a zároveň intimním snímku řekla: „Zamilováváme se a odmilováváme do cizích lidí. Někdy jsme s jedním člověkem celý život, ale většina z nás má na kontě alespoň několik lásek. Přitom náš vztah k sobě samé či samému je nejtrvalejší, zůstáváme v něm stále. Jde o péči o sebe sama, stejně jako o péči o své nejbližší.“

Polský film Dnes v noci spíš se mnou bude na Netflixu dostupný 1. března. I s českým dabingem.

Zdroj: Netflix, granice

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.