Dno českého filmu, hodnotí diváci propadák roku, který míří na Netflix. Hned po vydání dostal takovou nálož kritiky, jako žádný jiný

Eva Lenská
Foto: Ondřej Šíma/Donart film

Na Netflixu najdeme jak oscarové filmy, tak i neuvěřitelné propadáky. Tentokrát přichází na řadu ta druhá, tedy horší možnost. Netflix uvede český snímek Cool Girl!, který uživatelé ČSFD hojně označili za odpad. Influencerky v hlavních rolích se coby herečky moc nevytáhly a horší hodnocení už dostalo snad jen Waterloo po česku. Chcete-li vidět absolutní propadák roku, tak raději jen ze zvědavosti a pokud možno s přivřenýma očima.

Klavíristka Anet (Kristal Shine), atletka Marta (Dominique Alagia) a tanečnice Tina (Anna Šulcová) stojí na pomyslné startovní čáře svých životů a kariéry. Mají své touhy, přání a sny, ale kromě toho také bojují s rodinnými problémy a milostnými nezdary.

Všechny tři se nakonec přihlásí do soutěže zvané Cool Girl! s nadějí, že by je vítězství mohlo nasměrovat tím správným směrem. Časem však zjišťují, že k tomu, aby si člověk uvědomil svou cenu, musí věřit především sám sobě a svým schopnostem.

ČTĚTE TAKÉ: Netflix vrhá nový pohled na kauzu Depp vs. Heard. Důkladně rozpitvá slavný soudní proces a ukáže, co porota neviděla

Foto: Ondřej Šíma/Donart film

Snímek režiséra Jeremyho Tichého byl natočen podle knihy Leny Valenové, která u českých čtenářů také moc nezabodovala. Na Databázi knih dostala průměrných 66 %. Pořád je ale lepší než film, neboť ten si na ČSFD vysloužil pouhých 9 %, což mu dává titul největšího propadáku letošního roku.

Nepodařená komedie Cool Girl! měla premiéru letos v květnu a podílelo se na ní 900 komparzistů. Do hlavních rolí byly obsazeny influencerky, které musely absolvovat tříměsíční herecký workshop. Kromě nich předvedli svůj herecký um Kateřina Brožová, Filip Blažek, Sabina Laurinová a Marek Dobeš, kteří pravděpodovně netušili, čemu se upsali.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Noční můra, kterou nikdo nechce zažít. Na Netflix míří klaustrofobní thriller, který na diváka zapůsobí, aniž by musel plýtvat scénami

Co ale o filmu řekli diváci, kteří na něm byli v kině? „S čistým srdcem můžu říct, že toto byl opravdu nejhorší film, co jsem zatím viděl. Nejenže v něm nic nedávalo smysl, ale byli tam i nesympatičtí herci a jejich postavy, potom strašný soundtrack a do očí bijící „skryté“ reklamy,“ prohlásil jeden z recenzentů na ČSFD.

Další dodal: „Nové dno českého filmu. Horký kandidát na Plyšového českého lva.“ Jedna z recenzentek dokonce dala potenciálním divákům návod, jak tuto komedii přežít, slovy: „Od filmu jsem nečekala vůbec nic, ale tohle předčilo všechno! Nejhorší film, jaký jsem viděla. O výkonu herců nemá cenu mluvit, protože tam nikdo pořádně nehrál. Pokud si to chcete pustit, tak jen s lahví vína. Vemte si radši dvě.“

Propadák roku Cool Girl! bude na Netflixu dostupný 8. srpna.

Zdroj: ČSFD, Donart film, Databáze knih, Totalfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Michal Janek

    To já říkám už několik let že nové filmy posledních let nestojí za nic zlata doba 70 80 a 90 leta.