Nejkontroverznější scény seriálu Koruna o britské královské rodině se dočkáme ještě letos. Netflix za ni schytal vlnu kritiky

Eva Lenská
Foto: Netflix

Výkonní producenti Andy Harries a Suzanne Mackieová se během oslav Mezinárodního televizního festivalu v Edinburghu snažili zdůraznit, s jakou pečlivostí natočili Dianinu osudnou nehodu, ke které došlo 31. srpna roku 1997 v Paříži. Zřejmě to bude nejkontroverznější scéna v historii seriálu Koruna (The Crown).

Televizní festival v Edinburgu se letos konal 22. – 25. srpna a mluvilo se na něm i o 6. řadě seriálu Koruna, která bude tou poslední. Zmínění výkonní producenti uvedli, že scény Dianiny smrti byly natočeny během dvou týdnů v říjnu loňského roku, přičemž na place panoval neklid.

„Seriál je možná rozsáhlý a rušný, ale my ne. Jsme přemýšliví a citliví lidé. Probíhaly velmi opatrné a dlouhé rozhovory o tom, jak to uděláme,“ řekla Suzanne Mackie. „Nakonec to posoudí diváci, ale myslím, že to bylo ztvárněno jemně a promyšleně. Elizabeth Debicki je výjimečná herečka. Byla tak ohleduplná a pozorná. Milovala Dianu. Je z toho cítit obrovský respekt nás všech, doufám, že to bude vidět,“ dodává.

ČTĚTE TAKÉ: 5 starších filmů, které Netflix přidává do své nabídky. Nechybí úspěšný thriller nebo postapokalyptické sci-fi

Foto: Keith Bernstein/Netflix

Tvůrci museli v tomto ohledu čelit nesouhlasu mnoha lidí. Je známo, že si stěžoval i kněz Yves-Marie Clochard-Bousett, jenž udělil princezně Dianě poslední pomazání. Uvedl, že tato rekonstrukce princezniny smrti zraní nejen prince Williama a prince Harryho, ale i Dianiny sourozence.

Nejprve řekl, že není třeba, aby Netflix znovu natáčel tyto otřesné scény, protože stejně všichni vědí, co se tehdy stalo, poté dodal: „Je to hrubé a rozhodně to není nutné. Netflix se chová voyeursky. Natáčení je komerčně motivované, tak je v jejich zájmu přilákat co nejvíce diváků.“

Jak bude nakonec vypadat výsledek, a zda bude skutečně důvod ke stížnostem, uvidíme ještě letos. Premiéry 6. řady Koruny se pravděpodobně dočkáme v listopadu.

Zdroj: Deadline, The Sun, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.