Otec vyhodil dceru z okna šestého patra. Dokument Netflixu se zamýšlí nad společností a ukazuje otřesný případ, který otřásl Brazílií

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix uvede další šokující dokumentární film o zrůdném zločinu, ke kterému došlo v brazilském São Paulu v roce 2008. Tehdy přišla o život nevinná pětiletá holčička. Tvůrci i příbuzní dítěte se rozhodli, že prostřednictvím dokumentu Příliš krátký život: Případ Isabelly Nardoni (A Life Too Short: The Isabella Nardoni Case) odhalí světu dosud nezveřejněné detaily, a zároveň tak uctí památku oběti.

Isabella se narodila 18. dubna 2002 v brazilském São Paulu Alexandre Alvesovi Nardonimu a Aně Carolině Cunha de Oliveira, jež otěhotněla v pouhých 17 letech. Nardoni se právě chystal studovat práva na vysoké škole a o závazky moc nestál. Matku svého dítěte podváděl, a tak odešla i s dcerkou k rodičům.

Nardoni se posléze oženil s Annou Carolinou Jatobá a dceru si brával dvakrát do měsíce na víkend. Jeho žena ji však nenáviděla. Na dítě žárlila, což nevedlo k ničemu dobrému. Osudného dne, tedy 29. března 2008, vypadlo dítě z okna jejich bytu v šestém patře. Záchranáři dívku oživovali přes půl hodiny, jejich pokusy však byly marné a holčička zemřela cestou do nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Diváci jsou naprosto zděšeni z nové reality show. Je zvrácená a může způsobit emocionální trauma, myslí si

Při následném vyšetřování policie zjistila, že dítě bylo brutálně týráno, bito a škrceno. Ani z okna tedy nespadlo náhodou. Otec rozřezal bezpečnostní síť a dívenku shodil dolů, aby vše vypadalo jako nehoda. Případ otřásl celou Brazílií a viníci byli vyslýcháni a odsouzeni. Navíc je nenáviděla celá země. Když v roce 2010 soud oznámil, že Nardoni si odsedí 31 let a jeho žena 26 let, Brazilci rozsudek oslavili ohňostrojem.

Tvůrci dokumentu se opravdu snažili získat co nejvíce informací. Analyzovali více než šest tisíc stran spisů, nahráli 118 hodin rozhovorů a shromáždili více než pět tisíc archivních fotografií z médií a rodinné sbírky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rodiče se nesmířili se smrtí syna a přes nespočet důkazů o sebevraždě se i po 10 letech snaží jeho smrt na někoho hodit

Foto: Netflix

„Film se zamýšlí nad naší společností, nad trestním právem a nad senzacechtivostí. Samozřejmě kromě toho líčí příběh, na který nelze zapomenout. Ta malá dívka dnes mohla být na světě s námi. V jednadvaceti letech mohla studovat vysokou školu a plánovat budoucnost,“ řekl Claudio Manoel, jenž spolu s Micaelem Langerem projekt režíroval.

Příliš krátký život: Případ Isabelly Nardoni bude na Netflixu dostupný 17. srpna i s českým dabingem.

Zdroje: TV y Cine, Wikipedia, IMDb, Magg Sapo

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.