Rodiče se nesmířili se smrtí syna a přes nespočet důkazů o sebevraždě se i po 10 letech snaží jeho smrt na někoho hodit

Foto: Netflix

Netflix vydal nový dokument Mario Biondo: Poslední hodiny (The Last Hours of Mario Biondo), který se zabývá smrtí manžela známé španělské moderátorky, která byla uzavřena jako sebevražda. Rodiče si však roky myslí, že ho někdo zabil a nedokážou se s jeho smrtí smířit. Mohou mít pravdu?

Mario Biondo byl kameramanem pocházejícím z Itálie a zároveň manželem populární španělské televizní moderátorky Raquel Sánchez-Silvy. Po ročním vztahu se vzali. Za další rok byl Mario nalezen mrtvý ve svém domě v Madridu ve Španělsku.

Bylo zjištěno, že se oběsil šátkem ve své domácí knihovně. Okolnosti kolem jeho smrti však byly podezřelé. Nebo je alespoň za podezřelé celé roky považuje Biondova rodina. Rodiče ani sourozenci do dnes nevěří, že by Mario mohl spáchat sebevraždu.

Mariovi rodiče Santina a Goofy Biondo neúnavně celé roky pracovali na tom, aby byl případ jejich syna znovu otevřen, protože nevěřili španělskému vyšetřování. Jeho tělo bylo tedy exhumováno a případ byl znovu vyšetřován na italské straně.

Foto: Netflix

Mezitím se Mariovi rodiče objevovali v mnoha italských a následně i španělských médiích. Jak komentuje jeden z expertů v dokumentu, Biondovi si uvědomili, že držet případ svého syna na očích veřejnosti může pomoci k dosažení spravedlnosti. Nenechali tedy kámen na kameni. Jejich vystoupení v televizi byla velice emotivní, ale také plná nepodložených tvrzení a domněnek.

Nakonec italské úřady případ uzavřely s tím, že se Mario s největší pravděpodobností zabil sám. Ani Italové nenašli žádné důkazy, které by ukazovaly na vraždu. Santina, Goofy ani jejich další dvě děti ale do teď nevěří, že by toho byl jejich syn schopen. Roky si myslí, že měla s jeho smrtí něco společného Raquel. Podle nich dostatečně netruchlila.

Teprve v roce 2022 vynesl italský soud jeden z nejvágnějších verdiktů v případu, přičemž soudce uvedl, že nemůže zcela vyloučit možnost, že byl Mario zavražděn, ačkoli neexistuje způsob, jak to dokázat. Zatímco rodina Biondo se musí radovat z tohoto malého polovičního vítězství, italské úřady případ uzavřely, což znamená, že i kdyby přece jen rodina někdy přišla s nějakými důkazy, nebude to k ničemu.

Zdroj: Dokument Mario Biondo: Poslední hodiny

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.