Když město ovládnou zombie, šikana v kanceláři končí. Film plný krvavých scén od tvůrce hitu Alice in Borderland míří na Netflix

Eva Lenská
Foto: Netflix

Znáte někoho, kdo by považoval za výhodu, kdyby město, kde žije, ovládly zombie? Zní to sice neuvěřitelně, ale někdo takový existuje. Sice jenom v hororové komedii na Netflixu, ale to nevadí. Snímek Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie (Zom 100: Bucket List of the Dead) má stejného tvůrce jako Alice in Borderland a navíc slibuje spoustu krvavých scén i zábavy.

Akira Tendo (Eiji Akaso) pracuje ve firmě, kde ho zneužívají. Musí snášet nekonečnou šikanu a šílené přesčasy. Šéf ho navíc pověřuje samými nelogickými úkoly. Celé dny si připadá spíš mrtvý než živý. Jednoho rána však město zachvátí zombie a celý kraj je najednou úplně zdevastovaný.

Při pohledu na takovou zkázu Akira radostí vykřikne, že už nemusí chodit do kanceláře. Konečně všem ukáže svou přirozenou pozitivní povahu, protože vymyslí 100 věcí, které chce udělat, než se stane zombíkem, včetně úklidu svého bytu a kempování na balkoně. Neřeší to, co se děje venku, ale okamžitě se vydá svůj seznam splnit.

ČTĚTE TAKÉ: Dno českého filmu, hodnotí diváci propadák roku, který míří na Netflix. Hned po vydání dostal takovou nálož kritiky, jako žádný jiný

Scénář japonské hororové fantasy komedie vychází z mangy, kterou napsal Haro Aso, jenž má na svědomí populární hit Alice in Borderland. Je tedy pravděpodobné, že by mohl zabodovat i tento zombie kus. Už jen proto, že v Asii to se zombíky umí. Ve filmu o délce 128 minut si zahráli také Mai Shiraishi, Kazuki Kitamura, Yui Ichikawa a Shuntaro Yanagi. O režii se postaral Yusuke Ishida.

Hororová komedie Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie bude na Netflixu dostupná už 3. srpna.

Zdroj: what’s on netflix, netflix, wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.