Nejlépe placené hvězdy Netflixu: Za jednu epizodu si vydělají tolik peněz, kolik obyčejný člověk nemá ani za celý život

Foto: Netflix, Stephanie Branchu/Netflix

Netflix produkuje spoustu populárních filmů a seriálů, a také do nich obsazuje ty největší hvězdy. A tak není divu, že herci z nejoblíbenějších projektů streamovací služby mají také skvělé platy. Která známá tvář se tedy umístily mezi těmi nejplacenějšími?

Podle serveru Slingo Netflix v roce 2021 vydal 129 titulů s originálním obsahem a dosáhl rekordních 338 miliard korun. Také se říká, že Netflix platí svým hercům podstatně více než jiná studia. Nebojí se tedy sáhnout do kapsy a podle toho vypadají i platy jeho herců.

Web Slingo vydal žebříček nejplacenějších herců Netflixu. Podle něj se Lily Collins a Millie Bobby Brown umístily na společném pátém místě. První jmenovaná za roli v seriálu Emily v Paříži, druhá za nejpopulárnější seriál Netflixu, kterým není žádný jiný než Stranger Things. Obě dvě vydělávaly přes 6,8 milionů korun za epizodu ve třetí řadě jejich seriálů.

Mezitím hvězda sci-fi série Půjčovna masa, Joel Kinnaman, herečka Drew Barrymore za Santa Clarita Diet, hvězdy seriálu Maniak Jonah Hill a Emma Stone a hvězdy Stranger Things Winona Ryder a David Harbour vydělali za své projekty 7,9 milionů korun za epizodu.

Foto: Saeed Adyani/Netflix

Na třetím místě se umístil Connor Jessup s 9,1 miliony za epizodu za roli Tylera Locka ve fantasy seriálu Zámek a klíč, zatímco Anthony Mackie dostal 10,8 milionů za roli Takeshiho Kovacse v seriálu Půjčovna masa.

A kdo je tedy nakonec nejlépe vydělávající hvězdou Netlfixu? Henry Cavill! Herec si jako Geralt z Rivie vydělal slušný balík. Ve druhé sérii Zaklínače herec údajně obdržel přes 22,9 milionů korun za jednu epizodu z osmi.

Čísla to jsou rozhodně pěkná, o to více se možná běžný smrtelník pozastaví nad tím, za jaké lepší podmínky vlastně hollywoodští herci aktuálně stávkují.

Zdroj: Slingo, Variety, Cosmopolitan, Showbizgalore

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.