Netflix zrušil filmovou adaptaci populární knižní série Selekce. Fanoušci na ni čekali tři roky

Barbora Kučerová
Foto: Sarah Hoy/HarperCollins

Ples se nekoná. Romantická knižní série Selekce, která uchvátila čtenáře po celém světě, se zfilmování pod taktovkou Netflixu nedočká. Po třech letech čekání to oznámila spisovatelka Kiera Cass.

Selekce je romantická knižní série autorky Kiery Cass. Prvního dílu, který vyšel v roce 2012, se ve světě prodalo přes 11 milionů výtisků. Kniha se odehrává v dystopickém světě, v němž se 35 dívek nastěhuje do královského paláce, aby soutěžilo o srdce prince Maxona. Pro Americu je to šance, jak sebe i svou rodinu navždy vymanit z chudoby. Dokáže však zapomenout na lásku, se kterou se musela rozloučit?

PSALI JSME TAKÉ: 5 nejlepších květnových novinek na Netflixu podle redakce Netflixeru, které rozhodně stojí za to si pustit

Pro čtenáře této série, kteří doufali, že se se svými oblíbenými postavami setkají i na filmových plátnech, bylo poslední desetiletí náročné. Stanice CW začala dva pilotní díly v letech 2012 a 2013, žádnému z pokusů se ale nepodařilo získat podporu pro plnohodnotnou sérii. V roce 2015 pak práva přešla na Warner Brothers a o pět let později na Netflix.

Zpravodajství Variety oznámilo, že režisérkou má být Haifaa Al-Mansour, která pro Netflix natočila Lidskou společnost (The Society) a Ostrý střih (Nappily Ever After), a scenáristkou Katie Lovejoy, která psala scénář pro druhý díl romantického filmu Všem klukům. Budoucnost Selekce vypadala slibně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Netflix aktuálně válcuje romantický seriál pro mladé. Castingová režisérka netušila, že obsadila sourozence

Kiera Cass bohužel na svém blogu zveřejnila následující oznámení a zničila tak zbývající naději pro fanoušky Selekce.

„Přátelé, je načase oficiálně oznámit, že Selekci Netflix nenatočí. I když filmová práva jim zůstanou ještě pár let, už neplánují natáčet film ani seriál.

Po tak dlouhé době bych vám ráda přinesla lepší zprávu, přesto vám chci poděkovat. Vaše podpora a nadšení po dobu skoro desetiletí čekání, kdy proběhlo několik pokusů o zfilmování Selekce, byly úžasné. A chci, abyste věděli, že se nedalo nic víc dělat. Byli jste dokonalí.

Pokud se něco změní, samozřejmě vám dám vědět. Zatím platí, že film Selekce nebude.“

Zdroje: What’s on Netflix, Variety, Kierra Cass

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.