Netflix natáčí adaptaci jednoho z nejikoničtějších děl mexické literatury. V hlavní roli se objeví hvězda Marvelu Tenoch Huerta

Foto: Netflix

Netflix oznámil, že začalo natáčení nové adaptace literární klasiky Pedro Páramo, ve které si zahraje známý mexický herec Tenoch Huerta známý například ze seriálu Narcos: Mexico nebo z marvelovky Black Panther: Wakanda nechť žije, kde si zahrál Namora, vládce podvodního světa Talokan.

Netflix začal natáčet adaptaci Pedra Párama od Juana Rulfa, jednoho z nejkóničtějších děl mexické literatury, které je považováno za jednoho z předchůdců rozmachu magického realismu. Jde o moderní mexickou klasiku, která sleduje Juana Preciada poté, co slíbil své umírající matce, že se poprvé setká se svým otcem. Při jeho hledání ale najde město duchů, které se zdá být osídleno nikoli skutečnými lidmi, ale vzpomínkami a halucinacemi.

„Neustále hledáme své kořeny, to, kým jsme, a to mě na románu opravdu láká. Zvláště se mohu ztotožnit s Juanem Preciadem, který při hledání svého otce hledá sebe a svou zemi. Reprezentuje mexický lid v tom, že jsme smíšení – smíšení v našich kořenech a našich rasách,“ řekl Rodrigo Prieto, renomovaný a celosvětově uznávaný mexický kameraman, který v tomto filmu debutuje jako režisér. Filmovou adaptaci vytvořil oceňovaný scenárista a režisér Mateo Gil.

ČTĚTE TAKÉ: Jeden z nejskandálnějších případů Mexika míří na Netflix v novém dokumentu

Tenoch Huerta, který se prosadil v loňském filmu Black Panther: Wakanda nechť žije jako Namor, bude hrát Juana Preciada, jeho otcem Pedrem Páramou bude Manuel García-Rulfo známý například ze seriálu Advokát. Mezi další herce, kteří se v adaptaci objeví, patří Mayra Batalla, Ilse Salas, Roberto Sosa, Dolores Heredia, Yoshira Escárrega a další.

Renomovaný a celosvětově uznávaný mexický kameraman Rodrigo Prieto by měl ve filmu debutovat jako režisér, přičemž adaptaci má na starosti oceňovaný scenárista a režisér Mateo Gil.

Pedro Páramo by měl mít premiéru v roce 2024.

TAKÉ JSME PSALI: Po Jupiter’s Legacy se na Netflix řítí další adaptace z Millarworldu. Dvanáctiletý chlapec v ní bude čelit antikristu

Foto: Lara Solanki/Netflix © 2023

Zdroje: Netflix, Twitter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.