7 romantických filmů, které si můžete pustit na Netflixu na 1. máje. Nechybí český kousek ani k-drama

Eva Lenská
Foto: Netflix

Byl první máj, lásky čas, tak nějak zní známá slova Karla Hynka Máchy. První květnový den už dnes totiž neslavíme dříve nepopulární Svátek práce, ale spíš dáváme přednost svátku zamilovaných a líbání pod rozkvetlou třešní. Kdo by si přál vidět sladké či vášnivé polibky i na obrazovce, může se inspirovat našimi filmovými tipy.

Jak se najít? (Finding You)

Po neúspěšném konkurzu na prestižní newyorskou hudební školu se nadaná houslistka Finley Sinclair vydá do pobřežní vesničky v Irsku, kde plánuje studovat. Seznámí se tam se sympatickým hercem Beckettem Rushem, který v zemi opředené pověstmi o elfech, vílách a čarodějnicích natáčí nový díl středověké fantasy. Jak už to bývá, začne to mezi nimi jiskřit tak silně, až dojde k románku.

Ten však může skončit ještě rychleji než začal. Randit se slavnou hvězdou není žádná sranda a vyžaduje to různé oběti. Co když Beckettova sláva zničí všechny Finleyiny sny? Zamilovaná dívka se musí rozhodnout, zda vsadí na svou budoucnost, nebo bude kvůli lásce riskovat.

Přehlídka srdcí (Parada serc)

Kariéristka Magda se hrozně bojí psů. Má důvod je nesnášet, protože právě kvůli čtyřnohému mazlíčkovi své extravagantní a protivné šéfky přišla o místo. Vydá se tedy do Krakova, aby tam vysvětlila, co se jí v práci stalo. Je odhodlaná udělat cokoli na světě, jen aby ji přijali zpátky. Pronajme si pokoj u šarmantního vdovce Krzysztofa, který žije se svým uličnickým synkem Karolem a naneštěstí pro Magdu i s neuvěřitelně nezbedným a sladkým jezevčíkem Pozounem.

ČTĚTE TAKÉ: Seriál o Kleopatře pobouřil milovníky historie. Vadí jim herečka, která ji hraje

U tebe nebo u mě? (Your Place or Mine)

Svobodná matka Debbie pracuje jako účetní a její život v Los Angeles je naplánovaný až do poslední sekundy. Peter je marketingový manažer a začínající spisovatel, jehož život v New Yorku se mění stejnou rychlostí, jako se střídají jeho přítelkyně. Když tyto dva dlouholeté přátele okolnosti donutí, aby na týden převzali povinnosti i byt toho druhého, pochopí, že to, co chtějí, nemusí být tím, co potřebují. A jak už to u většiny romantických komedií bývá, přeskočí jiskra a na dveře Debbie a Petera začne klepat láska.

Zranitelná srdce (Purple Hearts)

Cassie Salazar a Luke Morrow nemohou být odlišnější. Cassie pracuje v baru v Austinu, aby si našetřila dost peněz a mohla se stát zpěvačkou a skladatelkou. Bohužel trpí cukrovkou, tudíž většina peněz, které vydělá, padne na výdaje za léčbu v nemocnici. Luke je pohledný mariňák, jemuž vyhovuje disciplinovaný způsob života v armádě. Nečekané setkání s Cassií mu ale změní život.

Uzavře s ní manželství z rozumu, aniž by prozradil, z jakého důvodu jí chce pomáhat. Ačkoli se oba snaží před svými rodinami a celým světem tvářit jako pár, hra na přetvářku jim moc nevychází. Začnou se totiž do sebe zamilovávat a jejich manželství se navzdory rozdílům stává opravdovým.

Pěkně daleko (Faraway)

Zeynep Altin je už na konci svých sil. Je přepracovaná a ničí ji manžel, dcera i stárnoucí otec. Smrt matky a její pohřeb, který málem skončí totální katastrofou, je pro hrdinku poslední kapkou. Odjíždí z Mnichova a vydává se na jeden malý ostrůvek v Chorvatsku. Doufá, že v domě, který jí matka před lety tajně koupila a darovala v závěti, najde klid, svobodu a sama sebe. Jenom kdyby bývalý majitel Josip, ostrovan skrz naskrz, stále nepobýval na stejném pozemku! Nebo je tu snad stále šance na novou lásku?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Úspěšné fantasy Světlo a stíny se možná dočká spin-offu. Tvůrce už na něm pracuje, aniž by mu ho Netflix schválil

Jedině Tereza

Tomáš a Tereza spolu randí už od střední školy. Z meteorologa Tomáše se stane televizní hvězda a Tereza se snaží uspět s prodejem ručně šitých bot. Mohlo by se zdát, že jejich vztah nic nepokazí, jenže Tomáš má velmi svůdnou kolegyni a právě s ní ho Tereza jednoho dne načapá. Ačkoli by ale choulostivou situaci mohl racionálně vysvětlit, nedostane od své milé šanci a zhrzená Tereza mu nařídí, aby se sbalil a odstěhoval. Na pokusy o smíření vůbec nereaguje.

Tomáš by ji rád získal zpět, ale neví, jak na to. Jeho kamarád Karel, jenž je nadšenec do filmů, mu poradí, aby se inspiroval romantickými gesty ze známých snímků. Jenže skutečné ženy jsou složitější než hrdinky z filmů a nedají se snadno zlomit trapným vyznáním lásky a vší pomyslnou sladkou růžovou vatou.

Láska a pouta (Love and Leashes)

Pohledný Jung Ji Hoo je poněkud chladný, nicméně ženy ho zbožňují. Jeho kolegyně Ji Woo se nikdy nebála otevřeně říct, co má na mysli, ovšem tentokrát je skutečně zaskočena. Omylem otevře balíček, který patří jejímu spolupracovníkovi a nestačí valit oči.

Na co si objednal obojek a bičík? Má snad psa? A co ty další podivné věcičky, které nejspíš odhalují jeho sexuální preference? Vzájemná chemie je mocná, a tak spolu dvojice uzavře dohodu. Ji Woo se stane dominantní dámou a Ji Hoo jejím submisivním otrokem. Společně se pak budou oddávat lechtivým fantaziím.

Zdroj: Netflix, ČSFD, CinemArt

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.