Zase zklamání, ale jako předehra dobrý: Divačky řekly, co jim vadí na erotickém thrilleru Dalších 365 dní

Foto: Netflix

Netflix vydal další pokračování erotického thrilleru 365 dní v režii Barbary Białowąs a Tomasze Mandese. Dalších 365 dní je podle uživatelů Netflixu lepší, než druhý díl. Přes to je zklamáním.

První díl filmu vyšel v roce 2020 na motivy stejnojmenné polské knižní série. Film popisuje toxický vztah mezi Laurou a Massimem, který ji drží rok v zajetí, aby se do něj mohla zamilovat. Mnoho lidí se po zhlédnutí filmu vzbouřilo proti kontroverzní prezentaci uvěznění a intimity.

Ačkoliv film schytal spoustu kritiky, málokdo se neubránil zvědavosti, aby se na něj podíval, už jen kvůli množství erotických scén, které obsahuje. Na konci dubna pak přišlo pokračování s názvem 365 dní: Ten den, které bylo obsahově ještě více o ničem než jednička. Na ČSFD si vysloužilo dokonce 24% hodnocení, což je dokonce o 13 % méně, než má první film.

Foto: Netflix

Nyní, po pár měsících, se Netflix rozhodl vydat i třetí pokračování s názvem Dalších 365 dní. Tentokrát vztah Laury s Massimem vážně ohrozí vzájemná nedůvěra. Neodbytný Nacho se je navíc neustále snaží dostat od sebe. Podle diváků, kteří už jej stihli zhlédnout, opět není film ničím výjimečný. Naopak jej hodnotí záporně, stejně jako předchozí díly.

„To bylo snad ještě horší než dvojka. Přistihla jsem se, jak čumím na akvárko místo na televizi. Ztráta času,“ píše jedna divačka Netflixu ve facebookové skupině Netflix tipy CZ/SK. „Trojka horší jak dvojka a ten konec, skončilo to, jako kdyby ještě měla být čtyřka,“ vyjádřila se další.

Foto: Netflix

Ani další názory kritikou příliš nešetřily: „Beru to jako promarněné 2 hodiny mého života, které mi už nikdo nevrátí,“ píše Verča. „Velmistrovské dílo to není, ale jako předehra než přijde chlap domů, pecka,“ radí zase Ivana.

Podle hodnocení na ČSFD je třetí díl 365 dnů rozhodně lepší než druhý. Většině divaček, jde totiž spíše o film, který sledují především ženy, na něm vadí hlavně líbací scéna dvou mužů a otevřený konec. Ty, které četly knižní předlohy, jsou zase zklamané z toho, že se jich filmy nedrží.

Zdroje: Autorka článku, Facebook skupiny Netflix tipy CZ/SK, ČSFD, Netflix Junkie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.