5 skvělých seriálů na Netflixu, ve kterých hlavní hrdinové spřádají šílené plány na pomstu

Michaela Pašková
Foto: Emmanuel Guimier/Netflix

Znáte to, někdo vás pořádně naštve a vy už máte chuť si křivdu z plných plic vyříkat. Co kdyby vás však někdo mučil, zabil vám milovanou osobu nebo obvinil otce z krádeže? Zůstali byste pouze u slovní přestřelky anebo se snažili dostat padoucha na samé dno?

Pohodlně se posaďte, protože tady máte výčet pěti seriálů, během jejichž sledování budete brečet, řvát i nadávat.

Sláva

Moon Dong Eun na střední škole snila o tom, že se stane architektkou. Po brutální šikaně a mučení ze strany jejich spolužáků musela školu opustit. Po letech nastupuje jako učitelka na základní školu a ve své třídě má dceru ženy, kterou k smrti nenávidí. Není však náhoda, že jako učitelka nastoupila právě na tuto školu a učí dívenku. Celou dobu v ní kypěl vztek, spřádala ďábelský plán pomsty a teď je konečně připravena dostat na dno všechny, kdo ji během středoškolských let strašlivě mučili a týrali.

Na Netflixu je seriál přístupný v původním znění s českými titulky nebo českým dabingem.

Kdo zabil Sáru?

Mexický mysteriózní thriller sleduje příběh Alexe Guzmána, který zaplatil za smrt své sestry. Navzdory tomu, že neměl žádnou motivaci k tomuto zločinu, vzal veškerou vinu na sebe. V minulosti ho vůdce mocné rodiny Lazcanů přesvědčil, že ho dokáže ochránit před trestem a navíc se postará o jeho nemocnou matku. Dopadlo to však přesně naopak. Alex si odseděl ve vězení 18 let ze třiceti a jeho matka umřela brzy po jeho zatčení. Po svém propuštění realizuje svůj šílený plán pomsty a zároveň se snaží vyřešit vraždu své sestry.

Na Netflixu je seriál přístupný v původním znění s českými titulky.

TAKÉ JSME PSALI: Líbila se vám Hra na oliheň? Tady je 7 dalších filmů a seriálů s podobnou tématikou

Pomsta s chutí třešní

Hororový seriál pojednává o začínající ctižádostivé filmařce Lise, jejíž nápady jsou tak odvážné a neotřelé, že se je všichni snaží získat pro sebe. Takovou osobou je i producent Lou Burke, který si vybere její krátkometrážní film Lucy’s Eye k natočení celovečerní adaptace v naději, že se sveze na jejím úspěchu a vrátí se na vrchol hollywoodského potravního řetězce. Nicméně ji zradí a najme si někoho jiného, aby natočil její práci. To Lisu naštve do té míry, že začne toužit po pomstě a uzavře dohodu s čarodějnicí Boro.

Na Netflixu je seriál přístupný v původním znění s českými titulky nebo českým dabingem.

Lupin

I příběh zloděje gentlemana a mistra převleků je o pomstě. Vše začíná tím, že Arsène Lupin ukradne diamantový náhrdelník z Louvru, který původně patřil Marii Antoinettě a nyní je ve vlastnictví rodiny Pellegriniů. V minulosti byl Lupinův otec falešně obviněn z jeho krádeže, což mělo velkou dohru. Arsène Lupin je odhodlaný se nejenom pomstít a odhalit tak rodinu Pellegriniů, ale zároveň dokázat otcovu nevinu.

Na Netflixu je seriál přístupný v původním znění s českými titulky nebo českým dabingem.

ČTĚTE TAKÉ: Nejlepší korejské thrillery, které si právě teď můžete pustit na Netflixu

Přítelkyně smrti

Rakouský thriller vyvolal u diváků rozruch a mnoho z nich svým dějem naprosto uchvátil. Seriál sleduje příběh Brünhildy Blumové, majitelky pohřebního ústavu. Její manžel, povoláním policista, zemřel na následky dopravní nehody. Sice se Brünhilda snažila nad jeho smrtí v tichosti truchlit , ale nepodařilo se jí to. Přestala být spokojena s policejním vyšetřováním a rozhodla se, že vše vezme do vlastních rukou. Na chatě poté objeví tajemnou dívku, která s pomocí zesnulého policisty nelegálně přicestovala do Rakouska. Jak tajemná dívka vypráví, postupně na povrch vyplouvají hrůzné zločiny spáchané na ženách. Brünhilda je rázem připravena nejenom pomstít svého manžela, ale i je.

Na Netflixu je seriál přístupný v původním znění s českými titulky nebo českým dabingem.

Zdroje: Netflix, COLLIDER, MOVIEWEB

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.