Na Netflix míří nový film z 2. světové války plný krve a brutality. Natáčelo se i v Česku

Eva Lenská
Foto: Netflix

Válka patří k tomu nejhoršímu, co může člověka postihnout. Pak mu nezbývá nic jiného než bojovat o holý život. Filmy s válečnou tematikou mají za cíl motivovat i informovat a Netflix opět jeden chystá. Jmenuje se Krev a zlato (Blood & Gold) a odehrává se na konci 2. světové války. Je sice německý, ale natáčel se i v České republice.

Německý dezertér Heinrich (Robert Maaser) hledá svou dceru, když v tom ho překvapí záškodnická jednotka SS. Její velitel von Starnfeld (Alexander Scheer) ho chce pověsit na strom, ale v poslední chvíli jej zachrání statečná mladá farmářka Elsa (Marie Hacke).

Oba si uvědomí, že je spojuje víc než společný nepřítel: bojují za spravedlnost i za své rodiny. V nedaleké vsi je však ukryt zlatý židovský poklad, kterého se chtějí nacisté zmocnit. Začíná napínavé pátrání po pokladu a je jasné, že vesničané jej nechtějí přenechat esesákům. Chamtivost po zlatě vynese na světlo velké tajemství a skončí krvavým střetem v kostele.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Netflix dorazil historický seriál, který ukazuje útrapy první světové války, revoluci i nástup sovětské moci

Děj filmu, který režíroval Peter Thorwarth podle scénáře Stefana Bartha, se odehrává na jaře 1945, krátce před koncem druhé světové války. Z upoutávky je jasně vidět, že ani v té době válečné brutality neubývalo. A touha po zlatě a násilí to ještě zdvojnásobila.

Ve filmu, který trvá 100 minut, si dále zahráli Jördis Triebel, Roy McCrerey, Jared Lorenzo, Stephan Grossmann, Juri Senft, Simon Rupp a Petra Zieser.

Film Němci minulý rok natáčeli dokonce na mnoha českých lokacích. Například v Točníku na Berounsku, v Údolí ticha, v Nižboru, Lišné, na Křivoklátě, v Karlově dvoře či ve Výsluní. Tam filmaři zabrali kostel a půlku města. Místí dostali dokonce harmonogram natáčení, aby se cestou domů nebo do práce nedostávali do záběrů.

Na Netflixu bude válečný snímek Krev a zlato dostupný 26. května. I s českým dabingem.

Zdroj: The euro TV place, Netflixwoche, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.