Na Netflix dorazil historický seriál, který ukazuje útrapy první světové války, revoluci i nástup sovětské moci

Eva Lenská
Foto: FILM.UA

Po seriálu Sluha národa, ve kterém můžeme vidět prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského, přišel na Netflix další ukrajinský seriál, tentokrát historický. Jmenuje se A budou tam žít lidé (І будуть люди) a vypráví o obyčejných obyvatelích jedné vesnice, kteří postupně zažili první světovou válku, revoluci i nástup sovětského režimu.

Seriál, který vznikl podle knihy ukrajinského spisovatele Anatolije Dimarova, má dvanáct epizod, dvanáct hlavních postav a divákům tak líčí dvanáct neobyčejných osudů. Je vyprávěn formou ságy a zobrazuje bouřlivá období počátku 20. století očima lidí, kteří žili před sto lety, ale jsou nám dnes v mnoha směrech podobní. Tito lidé čelili všem těm historickým změnám po svém, prostřednictvím svého pojetí pravdy. Všichni však chtěli vášnivě milovat, žít pro svou rodinu i vlast a najít smysl života v neklidné době.

Tato seriálová sága vznikala tři roky a režíroval ji režisér Arkadij Něpytaljuk. Producentka Olesja Lukjaněnko o seriálu řekla: „Tento projekt je pro naši společnost velmi důležitý. Jeho hrdiny jsou naši pradědové, kteří museli žít v bouřlivých dobách a čelit jedné z největších tragédií naší minulosti. Je tematicky komplexní a má mnohovrstevnatou strukturu. Myslím, že díky tomuto intimnímu tónu, tedy že jde o příběhy našich rodin, se nám podařilo vyhnout patosu a vytvořit opravdu dojemné dílo.“

Hlavní role ztvárnili Ostap Dzjadek, Akmal Gurezov, Olena Borozenec, Kateryna Hryhorenko, Viktor Ždanov a Kosťantyn Temljak.

Seriál A budou tam žít lidé si můžete na Netflixu pustit už nyní. Má české titulky.

Zdroj: ČSFD, cinema

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Josef Chvojka

    Dobrý seriál!!