Netflix chystá pokračování nejnapínavějšího filmu loňského roku. Přinese čerstvou zápletku i nové hvězdné tváře

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Ačkoliv Daniela Craiga znají diváci především v obleku a s pistolí v ruce jakožto agenta 007, vypadá to, že nyní se do filmové historie zapisuje další legendární rolí. Filmová série Na nože s důvtipným detektivem Benoit Blancem se po druhém úspěšném snímku vrátí s novým zapeklitým případem. A vypadá to, že fanoušci ani nebudou moc dlouho čekat!

Sotva se diváci Netflixu vzpamatovali z vánočního dárku v podobě snímku Na nože: Glass Onion, režisér Rian Johnson se už pomalu pouští do psaní dalšího dílu této filmové franšízy. Na složitou zápletku a šarmantního soukromého vyšetřovatele, kterého si stejně jako ve dvou předešlých detektivkách zahraje britský miláček Daniel Craig, se tak můžeme těšit nejspíš už koncem příštího roku.

ČTĚTE TAKÉ: Nejnapínavější film roku sklízí úspěch. V nejepičtější scéně sehráli hlavní roli Češi

Na pokračování série se Johnson v roce 2020 dohodl s vedením Netflixu po obrovském úspěchu prvního snímku (Na nože, 2019). Vzhledem k tomu, že režisér garantoval pro platformu natočit alespoň dva sequely, čekalo se už v podstatě pouze na potvrzení.

Johnson se o novince rozpovídal například v rozhovoru pro časopis Variety, kde promluvil mimo jiné i o tom, že se nový detektivní příběh bude kompletně lišit od předchozích dvou. Ačkoliv bude Benoit pravděpodobně znovu vyšetřovat vraždu, měla by umět překvapit nejen diváky, ale i samotného detektiva. „Zrovna začínám psát scénář a jsem nadšený. Uvědomil jsem si totiž, že se nemusím snažit nic opakovat. Cílem je naopak přijít s něčím, co bude tematicky i tónově úplně nové.“

Tvůrce navíc vymýšlení děje věnuje velké množství času, a to i přesto, že chtěl původně pracovat na jiných projektech. „Mám spoustu nápadů a myšlenek i na další věci, které už nějakou dobu odkládám. Upřímně mě ale poslední měsíce nejvíc kreativně nabíjí psaní onoho třetího dílu,“ přiznal pro Deadline.

Vzhledem k tomu, že samotná tvorba scénáře je teprve v začátcích, moc toho o očekávaném projektu zatím nevíme. Jedno je ale jisté. Kostým Benoita Blanca opět oblékne Daniel Craig, což byla jedna z podmínek Netflixu. Po jeho boku se pravděpodobně znovu objeví i Hugh Grant, jenž diváky na pár vteřin překvapil v Glass Onion jako detektivův životní partner.

TAKÉ JSME PSALI: Nejtrapnější rozhovor v dějinách Oscarů: Diváci se dohadují, jestli byl horší Hugh Grant, nebo Ashley Graham

Protože ale Johnson jednotlivé snímky jinak zcela přeobsadil, také nyní se dá očekávat příliv nových, ale v Hollywoodu velmi známých tváří. Jednou z nich by mohl být například Joseph Gordon-Levitt, se kterým filmař sdílí silnou pracovní historii. V několika Johnsonových kouscích si zahrál také Paul Dano, jehož si diváci můžou pamatovat jako záporáka z nejnovějšího Batmana. Další hvězdou, o jejímž výstupu v třetím filmu Na nože se hojně spekuluje, je všemi milovaný Bryan Cranston ze seriálu Perníkový táta.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Deset let od epického konce kultovního seriálu Perníková táta: 5 zajímavostí, které vám vyrazí dech

Pokud i vy patříte mezi obdivovatele této detektivní série, máme pro vás na závěr ještě jednu dobrou zprávu. Jak bývalý představitel Jamese Bonda, tak režisér a scénárista Johnson uvedli, že jsou velmi otevření natáčet dál. Snímek Na nože 3 tedy nemusí být nutně posledním kouskem z této dílny, který spatří světlo světa.

Foto: Netflix

Zdroje: Screen Rant, The Panther Tech, Variety, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.