Pořezaný DiCaprio nebo epilace Carella: Scény, které diváci milují, ale herci při nich reálně trpí

Tereza Pulgretová
Foto: Universal Pictures

Téměř rok uběhl od nešťastné nehody na natáčení nového westernu Rust v Novém Mexiku. Herec Alec Baldwin tehdy na place zastřelil kameramanku Halynu Hutchins a postřelil režiséra Joela Souzu. K událostem, ačkoliv ne tak fatálním, kdy se herci zraní přímo před kamerou, došlo už v minulosti. Poznali byste, že tato zranění nebyla falešná?

Opěvovaná rozříznutá dlaň

O tom, že Leonardo DiCaprio patří k nejlepším hercům svojí generace, nejspíš nikdo nepochybuje. Potvrdil to například v roce 2012 při natáčení westernového snímku režiséra Quentina Tarantina s názvem Nespoutaný Django.

Ve scéně, kdy jako rozčílený otrokář Calvin Candie praštil rukou do stolu, se omylem pořezal o sklo. Z dlaně mu ihned začala téct krev, DiCaprio ale ani nemrknul a společně s ostatními kolegy pokračovali dál ve své práci.

Neplánovaný moment nakonec režisér ve filmu ponechal a mnozí tvrdí, že právě tato scéna patří k vůbec nejlepším v DiCapriově kariéře.

Přiškrcená Diane Kruger

DiCaprio nebyl jediný, jehož zdraví při filmování některého z Tarantinových snímků utrpělo drobné šrámy. V předchozím filmu Hanebný pancharti z roku 2009 chtěl totiž dosáhnout dokonalosti, a nebál se tak sám zapojit do dnes proslulé násilné scény.

V té lze vidět Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) přišpendlenou na podlaze nacistou Hansem Landou (Christopher Waltz), který se jí snaží uškrtit.

Protože ale Tarantino údajně nemohl v takto důležitém úkolu nikomu věřit, ujal se ho sám. Doslova pod jeho rukama tak vzniklo několik nezapomenutelných filmových momentů, při kterých dnes nedýchají nejen diváci, ale tenkrát nemohla ani známá herečka.

(Ne)chlupatý Steve Carell

I herec Steve Carell by dnes jistě souhlasil, že bolest, kterou podstoupil při natáčení filmu 40 let panic (2005), stála za to.

V legendární a vtipné scéně, kde herec podstupuje epilaci hrudníku, je autentické úplně vše – od Carellových chlupů, přes voskové pásky až po výkřiky a kapičky krve.

Opravdový horor

Hrůzné zacházení jako v hororu zažila herečka Ellen Burstyn při natáčení filmu Vymítač ďábla (1973). Při některých násilných scénách totiž nebylo potřeba příliš hrát a předstírat.

V dokumentu The fear of God, který se k ikonickému hororu vrací po 25 letech, se Burstyn svěřila se svým zážitkem. Po natočení scény, kde si její postava zraní záda, ji režisér William Friedkin poprosil, zdali by záběr mohli vzít znovu, protože musí vypadat uvěřitelně.

Ačkoliv ho herečka varovala, že se může snadno zranit, nebral na ni zřetel. „Billy tedy řekl kaskadérovi, aby do mě nestrkal tak prudce. Když jsem se ale otočila, cítila jsem, jak si navzájem vyměnili pohledy,“ uvedla.

Hned při dalším pokusu si zranila záda. Záběr, ve kterém opravdově křičí bolestí, diváci dnes můžou ve filmu vidět.

„Byla jsem hrozně naštvaná. Řekla jsem: ,Vypni tu blbou kameru!. Nemohla jsem vystát, že si klidně ještě udělal rychlý záběr předtím, než mi zavolal sanitku,“ dodala.

Foto: 2000 Warner Bros.

Všechny výše uvedené filmy lze najít na Netflixu.

Zdroje: ČSFD, iROZHLAS, CBR, Indy100, YouTube, CheatSheet

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.