Nový dokument Netflixu chce odkrýt pravdu celému světu. Osvětluje vraždu teenagera, kterého zabil člen královské rodiny

Eva Lenská
Foto: Netflix

Dokumentární seriál Poslední princ (The King Who Never Was) sleduje příběh Viktora Emanuela Savojského, posledního následníka italského trůnu. Především se zaměřuje na osudné události roku 1978, kdy princ způsobil smrt německého mladíka. Jak se ale k situaci postavili ti, kteří mají zajišťovat spravedlnost?

Na Netflix míří další zajímavý dokumentární seriál, který se podívá na zoubek neapolskému princi, který rozhodně není žádný svatoušek. Osvětlí vraždu německého mladíka na základě svědectví nejbližší příbuzné a královské rodiny, která měla s celým případem co do činění. Diváci tak budou mít příležitost nahlédnout do osobních prožitků, emocí a útrap, s nimiž se potýká sestra oběti, modelka a herečka Birgit Hamer, která usiluje o spravedlnost a porozumění.

ČTĚTE TAKÉ: Dokument o nejslavnějším popovém duu 80. let míří na Netflix. Jejich největší hit se stal absolutní vánoční klasikou

Výpovědi poskytnou také manželka prince Viktora, Emanuela Marina Doria, kdysi známá švýcarská vodní lyžařka, a jejich syn Emanuel Filibert Savojský. Dokument se navíc zaměří i na princův problematický vztah s rodiči, milostný život s Marinou, léta působení v Íránu a další skandály, kterých nebylo málo.

Co se ale v ten osudný den stalo? Tragická smrt mladého Němce vyvolala rozruch po celém světě. Došlo k ní na ostrově Cavallo u jižního pobřeží Korsiky v noci ze 17. na 18. srpna 1978. Princ Viktor Emanuel zjistil, že gumový člun z jeho jachty byl odcizen a připojen k nedalekému plavidlu, což ho přimělo chopit se zbraně a pokusit se člun získat zpět. Výstřel, který měl probudit jednoho z pasažérů, bohužel minul cíl a zasáhl devatenáctiletého Dirka Hamera, který pokojně spal na palubě nedaleké jachty. Tato tragédie samozřejmě zdrtila celou Hamerovu rodinu, která pak prahla po spravedlnosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Newyorský Zodiac střílel trubkou s gumičkou. Do teď není jasné, zda byly nalezeny všechny jeho oběti

Princ nakonec přiznal odpovědnost za tuto situaci v dopise z 28. srpna 1978. Dne 7. prosince 1978 pak Dirk Hamer na následky zranění zemřel a viník byl zatčen. Soud se vlekl zhruba 13 let, jelikož se princ neustále odvolával a lhal, že z žádné pušky nevystřelil. Byla mu vina nakonec prokázána a dostal zasloužený trest, nebo jako mnozí mocní unikl? Doufejme, že dokumentární seriál nám odpoví i na tyto otázky. Tvůrci si rozhodně dali za cíl, aby pravda byla zjevena celému světu.

Dokumentární seriál Poslední princ bude mít na Netflixu premiéru už 4. července.

Zdroj: Netflix, wikipedie, sportskeeda

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.