Dokument o nejslavnějším popovém duu 80. let míří na Netflix. Jejich největší hit se stal absolutní vánoční klasikou

Eva Lenská
Foto: Netflix

Neexistuje milovník britského popu, který by neznal George Michaela a Andrewa Ridgeleyho, tedy legendární popové duo Wham!, které svého času bořilo hitparády. Dvojice má na svědomí i jednu z nejslavnějších vánočních písní a navíc si podmanila Čínu, což se do té doby žádné popové skupině nepodařilo. Slavné duo si jistě zaslouží pořádný dokument a bude ho mít. Na Netflixu!

Dva kamarádi ze školy, kteří milují hudbu a touží prorazit. To je vcelku běžný příběh, nicméně jen málokdo se stane jednou z největších a komerčně nejúspěšnějších popových senzací své generace. Na scénu však přichází Wham!, duo z 80. let, které to dokázalo díky hitům Wake Me Up Before You Go-Go, Careless Whisper a Last Christmas.

Dostat se na vrchol nebylo jednoduché a tihle pánové charakterističtí svými důkladně nalakovanými vlasy, crop topy a luskáním prsty, museli zpočátku čelit posměchu a nedůvěře. George byl naštvaný, že ho lidi nebrali jako skladatele a k tomu musel tajit, že je gay. Andrew si ale život hudebníka užíval. Oba společně odstartovali „Whamánii“ a stali se popovými legendami.

ČTĚTE TAKÉ: 5 skvělých seriálů na Netflixu pro milovníky politiky, tajných agentů a akčních scén

Dokument nazvaný prostě Wham! bude líčit jejich cestu za slávou pomocí dosud neviděných záběrů a dosud neslyšených rozhovorů, z nichž většina pochází z osobních archivů obou zpěváků. Dokonale zmapuje čtyřletou a zároveň bouřlivou kariéru skupiny do té doby, než se George Michael vydal na sólovou dráhu.

Režii dokumentu má na svědomí režisér Chris Smith, jenž má na kontě například dokumentární film FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl. Pokud jste tedy byli fanoušky dua, které podniklo značně medializovanou návštěvu Číny, přivádělo dívky k šílenství a jejich singl Last Christmas zůstává 24. nejprodávanějším singlem v britské historii, nenechte si dokument na Netflixu ujít. Podle upoutávky bude vskutku upřímný a strhující.

S legendárním duem Wham! a jejich stejnojmenným dokumentem na Netflixu se můžete vydat na cestu za slávou 5. července.

Zdroj: Tudum, Pitchfork, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.