Dokument Delta Okavanga vás seznámí s velkými kočkami a pouští Kalahari. Namluvil ho Regé-Jean Page z Bridgertonových

Eva Lenská
Foto: Courtesy of Netflix

Na Netflix míří další dokumentární film o přírodě. Tentokrát navštívíme deltu řeky Okavango a rozpálenou poušť Kalahari. Svým hlasem nás bude doprovázet mužný Simon Basset z Bridgertonových.

Tentokrát se s Netflixem opět vydáme do přírody. Nový dokumentární film Delta Okavanga: Kousek ráje (Surviving Paradise: A Family Tale) nás zavede až do vzdálené a horké Afriky.

Na co se můžeme těšit? Snímek zkoumá deltu řeky Okavango, rozlehlou oázu, izolovanou od zbytku světa nehostinnou pouští Kalahari. Ač je to k nevíře, je to také útočiště, které si jeho obyvatelé denně budují a udržují výměnou za uspokojení všech svých potřeb.

Může se zdát, že zde vládnou především velké kočky, ale ve skutečnosti se zde prolínají osudy všech malých i velkých tvorů. V této oblasti žijí lvi, sloni, hyeny, hroši, buvoli, antilopy i krokodýli. Nechybí ani různé ptactvo a drobní živočichové. Když přijde na rostliny, najdete tu především šáchor papírodárný.

Dokument také zkoumá plány na vybudování dokonalého světa, jeho udržitelnou správu a zachování, navzdory extrémům sucha, hladomoru a povodním. A co je nejdůležitější, upozorňuje na ty, kteří tento tajný vzorec předávají svým potomkům, pro které bude těžší než kdykoli předtím udržet svůj ráj nedotčený.

78 minut dlouhý dokument o přírodě režírovali Renee Godfrey a Matt Meech. Za kameru se postavil Brad Bestelink a roli výkonného producenta si střihl James Honeyborne.

Fanoušky seriálu Bridgertonovi určitě potěší, že celý dokument namluvil charismatický Regé-Jean Page. Tuto roli si náležitě vychutnal, o čemž svědčí výše uvedené fotografie. Pokud však nechcete číst titulky, můžete zvolit český dabing.

Deltu řeky Okavango budete moci navštívit 3. března.

Zdroj: wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.