Co dělá dobrou práci dobrou? Co lidem v práci přináší radost? Na tyto otázky v novém dokumentu hledá odpovědi Barack Obama

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Umělá inteligence, práce z domova, konflikty… Svět kolem nás se mění a zaměstnání také. Bývalý prezident USA nám v dokumentární sérii Práce: Co děláme celý den (Working: What We Do All Day) přiblíží každodenní zkušenosti Američanů pracujících ve třech odvětvích služeb: péče, pohostinství a technologie. 

V ideálním světě by každá práce zajistila lidem dobrý plat, cíl a šanci na růst. Způsoby, jakým vyděláváme peníze, jsou však mnohem složitější.

Nový čtyřdílný dokument Práce: Co děláme celý den, který moderuje Barack Obama, je inspirován stejnojmennou knihou z roku 1974 od Studse Terkela. Zachycuje každodenní události pracujících lidí a to, jak ovlivňují jejich život. Během padesáti let od vydání knihy se však mnohé změnilo nejen v USA, ale po celém světě.

ČTĚTE TAKÉ: 9 filmů a seriálů, které můžete od května sledovat na Netflixu

Prozkoumáme tedy zkušenosti lidí v oboru domácí péče, technologie nebo pohostinství. Někdo svoji práci miluje, jiný pracuje, aby si vydělal na své koníčky, třetí svojí prací řídí život milionů lidí a další naopak pracovat nemůže. Co však v dnešním světě znamená mít dobrou práci a co spojuje pracující po celém světě?

Práce: co děláme celé dny bude mít premiéru 17. května na Netflixu.

Zdroj: Netflix Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.