Dokument Zázraky korálového útesu: Malá rybka vás provede mikrosvětem plným fantastických tvorů

Eva Lenská
Foto: Courtesy of Netflix

Chtěli byste vidět podmořský svět očima jedné malé rybky? Pak se podívejte na úchvatný dokumentární film Zázraky korálového útesu. Zjistíte, že příroda může být více než fascinující.

Novým dokumentárním filmem od Netflixu nás provede hranobřich nosatý, tedy malá rybka, která se v prvním roce života učí přežít v podmořské zahradě. Toto stvoření, malé asi jako lidský nehet, postupně roste a hledá domov na Velkém bariérovém útesu. A aby bylo jasno, jmenuje se Puff!

Puffův svět je malým vesmírem drobných tvorů, kterých si velcí lidé jako my ani nevšimnou. Proto je třeba podívat se na ně jeho očima a spolu s ním se vyhýbat nebezpečí. Nechceme přece, aby se stal něčí potravou.

Něco přes hodinu dlouhý dokumentární snímek namluvila mezinárodně uznávaná australská herečka Rose Byrne. Film se natáčel v Austrálii na Velkém bariérovém útesu a díky důmyslným supermakrotechnikám vyvinutých speciálně pro tento dokument se můžeme ponořit do nádherného světa drobných, podivných a úžasných obyvatel útesu. Režie se ujal Nick Robinson ze společnosti Wild Pacific Media a kamery Pete West z BioQuest Studios.

Korálový útes spolu s maličkým Puffem prozkoumáme na Netflixu už 16. prosince.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.