V téměř 100 letech vydělává 88 tisíc za minutu a láme rekordy na Instagramu. Sir David Attenborough chystá další projekt

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Jen málokdo umí překvapit tak, jako slavný dokumentarista Sir David Attenborough. Ani v šestadevadesáti letech totiž nepřestává tvrdě pracovat a se svými projekty stále sklízí velké úspěchy. Loni ho dokonce OSN ocenila za jeho odhodlání pozoruhodné příběhy o přírodě. Dokážete si tipnout, kolik si tento britský přírodovědec, jehož hlas zná celý svět, vydělal jen za uplynulý rok?

Někteří lidé jsou živoucím důkazem toho, že milovat svojí práci po celý život, je možné. Světová ikona přírodovědných dokumentárních filmů a seriálů Sir David Attenborough, je dozajista jedním z nich. I v devadesáti šesti letech své fanoušky zásobuje dalšími naučnými pořady, které diváci už po několik desítek let skutečně milují.

Attenborough se zároveň snaží sířit osvětu o klimatické změně a environmentálních problémech i mezi mladší generace. V průběhu bující koronavirové pandemie si proto na konci srpna 2020 dokonce založil instagramový účet. Okolnímu světu a především internetové komunitě tehdy ukázal, jak moc ho lidé zbožňují. Do 4 hodin a 44 minut totiž nasbíral celý 1 milion sledujících, čímž předběhnul i tehdejší rekordmanku Jennifer Aniston. Po dvou měsících ale ze sítí opět odešel.

ČTĚTE TAKÉ: Mistr dokumentů o přírodě David Attenborough nám na Netflixu představí Život v barvě

Zdá se, že svůj účel ale tento rozhodný krok splnil. Attenboroughův profil si získal i pozornost nejedné celebrity, a to zrovna v moment, kdy na Netflixu vycházel velmi kladně hodnocený dokument David Attenborough: Život na naší planetě. Přes sociální sítě se tak o problematice klimatické změny dozvěděli i lidé, ke kterým by se nejspíš za normálních okolností nedostala.

Právě průnikem tvorby o přírodě na stremovací služby, jako je Netflix a Apple TV, se Attenborough přibližuje mladým lidem. „Strávil přes 60 let prací pro BBC, než začal prozkoumávat i jiné kanály. Znamená to nyní, že svoje poselství může šířit dál a s větším dosahem. Zároveň je to také chytrý businessový krok,“ uvedl zdroj pro The Sun.

Že jsou si toho populizátor přírody a jeho okolí jistě vědomi, potvrzuje jeho loňský příjem. Za čtyři různé show, které se v průběhu 12 měsíců až do září 2022 objevily na několika různých kanálech či streamovacích službách, si vydělal přes 1,3 milionů liber. Když to tedy vydělíme 389 minutami, jež jeho dokumentární tvorba pokryla, dostaneme se na 3 342 liber za minutu (cca 88 tisíc korun).

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Společně pro naši planetu: Nová sbírka příběhů o udržitelnosti na Netflixu

I pro rok 2023 chystá filmař návrat na Netflix s druhou řadou dokumentárního seriálu Naše planeta, ve kterém skrze dechberoucí záběry prozkoumává, proč zvířata migrují a jak změna podnebí ovlivňuje všechen život na Zemi.

Foto: Netflix

Dokumenty se Sirem Davidem Attenboroughem, které najdete na Netflixu:

  • David Attenborough: Život na naší planetě (2020)
  • Naše planeta (2019)
  • Život v barvě s Davidem Attenboroughem (2021)
  • Prolomit hranice: Naše planeta je věda (2021)
  • Naše planeta – Ze zákulisí (2019)

Zdroje: The sun, Daily Mail, ČSFD, Novinky, Radio Wave

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.