Diváci si naprosto zamilovali vtipný a dokonale obsazený seriál Tohle nikdo nechce. Někteří ho zkoukli za den

Foto: Stefania Rosini/Netflix © 2024

Minulý týden na Netflix dorazila desetidílná romantická komedie Tohle nikdo nechce (Nobody Wants This) v hlavních rolích s Kristen Bell a Adamem Brody. Seriál se vyšplhal na druhou příčku TOP 10 aktuálně nejsledovanějších na Netflixu, ve 31 zemích včetně Ameriky dokonce na první, a sklízí také skvělá hodnocení od diváků i kritiků.

O čem je seriál Tohle nikdo nechce?

Otevřená a upřímná Joanne (Kristen Bell) společně se svou sestrou moderuje podcast o sexu a vztazích a nevěří v Boha. Na druhé straně sympatický a milý Noah (Adam Brody) je trochu nekonvenční rabín, který se nedávno rozešel s přítelkyní. Tyto dva naprosté protiklady se setkají na jednom večírku a jak už to bývá, přeskočí mezi nimi jiskra. Láska se prostě na náboženství a další okolnosti neptá.

Dvojice má úplně rozdílný pohled na život a ke všemu jim do cesty kladou překážky i členové jejich dvou rodin. Joannina sestra Morgan (Justine Lupe), a Noahův bratr Sasha (Timothy Simons), nevědí, zda jim mají fandit, nebo jejich vztah sabotovat. Každopádně se do všeho pletou. Nadšená ale není ani Noahova matka. Mohlo by to tedy někdy celé fungovat?

ČTĚTĚ TAKÉ: APOKALYPTICKÉ SCI-FI O SMRTÍCÍM SNĚHU DORAZÍ NA NETFLIX. TRAILER K ETERNAUTOVI VYPADÁ NAPROSTO EPICKY

Tvůrkyně seriálu Tohle nikdo nechce Erin Foster přiznala, že je seriál tak trochu její autobiografií, protože nejlepší rozhodnutí, jaké kdy v životě udělala bylo, že se zamilovala do židovského chlapce. „Díky tomu, že jsem měla opravdu krásný, zdravý a zábavný vztah, jsem trochu zmírnila svůj obvyklý cynismus,“ prohlásila.

Hodnocení seriálu Tohle nikdo nechce redakcí Netflixer.cz

Romantická komedie Tohle nikdo nechce má díly ve stopáži 22 až 32 minut, takže rychle ubíhají. Navíc se v něm neustále něco děje. Přes to, že je dnes většina romantických komedií docela nuda, tenhle seriál je vlastně neotřelý, velmi zábavný a perfektně napsaný. Ubíhá to tak, že si chcete pouštět díl za dílem. A i když se nekonají žádné šílené zvraty, pořád dokáže bavit a připoutat vás k sedačce. Postavy jsou velice milé a člověk si k nim velmi rychle dokáže vytvořit vztah. Hlavní postavy překvapí sovu neskutečnou chemií, díky které rádi přehlédnete i nějaké to klišé. Výborné jsou tady ale i ty vedlejší. Takový dobrý seriál v kombinaci s romantikou a komedií tu už nějakou dobu nebyl.

TAKÉ JSME PSALI: FINÁLE STRANGER THINGS SE BLÍŽÍ. BUDE TEMNĚJŠÍ, AKČNĚJŠÍ A PŘIPRAVTE SE NA VELKOLEPÉ ROZLOUČENÍ S UPSIDE DOWN

Tohle nikdo nechce
Foto: Adam Rose/Netflix © 2024

Hodnocení seriálu Tohle nikdo nechce českými diváky

Na ČSFD má seriál 78 %, což je na romcom opravdu nadprůměr. Diváci kladně hodnotí humor, obsazení, chemii mezi hlavní dvojicí i zápletky. „Dlouho tady nic tak příjemně vtipného a romantického nebylo. Holčičí seriál, jasně. Ale od Sexu ve městě se mi nic takto nelíbilo…,“ píše jedna z uživatelek na ČSFD. „Úplně mě zaskočilo, jak dobře scénář pracuje s vážnými tématy běžného života,“ uvádí další recenzent.

Jedna z divaček také připomíná, že je oběma hlavním aktérům Kristen Bell a Adamovi Brodymu 44 let. „Je osvěžující sledovat příběh, který ukazuje, že láska může přijít v každém věku a že život zůstává zajímavý i po čtyřicítce, když máte děti nebo jste se usadili v práci,“ dodává. Další recenzentka je dokonce překvapená, že je tento seriál z produkce Netflixu.

Tohle nikdo nechce.
Foto: Netflix

Hodnocení seriálu Tohle nikdo nechce zahraničními diváky

Tohle nikdo nechce se vede skvěle i u diváků ze zahraničí. Na Rotten Toamtoes má seriál kupodivu od filmových kritiků i diváků velmi podobné hodnocení, což se málokdy vidí. Často jsou zde totiž dost velké odchylky. Kritici mu udělili 93 % a diváci 91 %.

Podle kritiků má Tohle nikdo nechce vynikající komediální scénář a silné obsazení. Ovšem i před všechen humor se tady najdou vážná témata, která seriál řeší. I oni chválí chemii mezi Bell a Brodym, která je podle některých autorů recenzí přímo odzbrojující a jejich interakce tak působí autentičtěji než většina faux romancí, ať už na streamovacích platformách či v kinech. Podle Abe Friedtanzera z Awards Buzz jsou tím kompenzovány všechny nedostatky. „Okouzlující, komplexní a dokonale obsazený sitcom Tohle nikdo nechce dokazuje, že mainstreamová komedie nemusí být bezduchá a jednoduchá, aby uspěla,“ uvádí pak Andrew Parker z The Gate.

MOHLO BY VÁS ZAJÍAMT: ODZBROJUJÍCÍ ÚTOK NA CITY, ŘÍKAJÍ DIVÁCI O DRAMATU VELKÝ DAR. EMOTIVNÍ SNÍMEK SI PRÁVĚ PODMANIL NETFLIX

Diváci se pak na Rotten Tomatoes přiznávají, že zvládli seriál zhlédnout během jednoho dne a už se mnoho z nich dotazuje na to, kdy bude další řada. Přece jen seriál totiž nekončí tak, jak by si mnozí možná představovávali a rozhodně je tady prostor pro pokračování. „Jeden z nejlepších romantických seriálů za poslední roky,“ zaznívá dokonce z recenzí.

Kdy bude 2. řada Tohle nikdo nechce?

Druhá řada seriálu Tohle nikdo nechce, by určitě byla potřeba, protože diváci chtějí vědět, co se bude s ústřední dvojicí dál dít. Konec byl trochu zvláštní a nedotažený, takže je jasné, že si tvůrci nechávají pro pokračování prostor. Netflix ale samozřejmě ještě nic nepotvrdil, protože čeká, jak si seriál povede dál. Přece jen je na streamovací platformě poměrně čerstvě.

I když jsou poslední chvíle Joanne a Noah šťastné, svůj vztah vlastně vůbec nevyřešili. Spíše naopak, nastávají další možné překážky a situace, které bude nutné řešit. Je toho tedy rozhodně hodně, na co by se dalo zaměřit ve druhé řadě Tohle nikdo nechce.

Zdroje: Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.