Kultovní seriál, ze kterého pocházejí jedny z nejpopulárnějších memes všech dob, je na Netflixu

Eva Pospíchalová
Foto: NBC Universal

Komediální sitcom Zpátky do školy (Community) je vtipný i po skoro patnácti letech od prvního vysílání. Pojďme se vrátit k příběhu arogantního právníka, který se musí vrátit na vysokou školu a dodělat diplom a omylem zde najde svoji druhou rodinu. Jsou však memes populárnější než samotný seriál?

Zpátky do školy není jen jedním z mnoha komediálních sitcomů dostupných na Netflixu. Seriál byl od roku 2009 několikrát oceněný různými diváckými cenami a těší se oblíbenosti i u kritiků a i po letech patří mezi špičky ve světě humoru.

Sitcom se však kromě černého a nekorektního humoru proslavil i díky internetu. Takzvané populární memes dodnes ovládají naše okolí, od instagramu, přes tumblr až k tiktoku. Seriál se nám neustále připomíná v podobě nejrůznějších vtípků, zatímco my už zapomínáme, odkud vlastně pocházejí.

Poznáte je?

ČTĚTE TAKÉ: 6 SKVĚLÝCH RETRO SERIÁLŮ, KTERÉ SI MŮŽETE PUSTIT NA NETFLIXU

Community má však kromě populárních memes zajímavý děj: Jeff (Joel McHale) je právník s titulem z Kolumbijské univerzity který je na pokraji vyloučení z advokátní komory. Zapíše se na Greendale Community College, aby si dodělal diplom, a snaží se sblížit s Brittou (Gillian Jacobs) tím, že ji doučuje španělštinu (kterou neumí). Filmem posedlý podivín Abedem (Danny Pudi), který jim kření, omylem pozve rozvedenou Shirley (Yvette Nicole Brown), sociopatku Annie (Alison Brie), bývalou fotbalovou hvězdu Troye (Donald Glover) a starého boháče Pierce (Chevy Chase) na studijní sezení. Shodou náhod tedy vytvoří studijní skupinu a jakousi novou rodinu. Každý z této velmi různorodé skupiny má jeden cíl – dodělat vysokou.

Šest sérií s českými titulky nyní kultovního počinu najdete na Netflixu.

Zdroj: NBC Universal, Know Your Meme, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.