27 říjnových novinek na Netflixu: Pokračování jednoho z nejlepších thrillerů nebo dobrodružný snímek natočený v Česku

Michaela Pašková
Zdroj: Netflix

Máme tu konečně říjen, což znamená, že se společně můžeme podívat na to, co nás na Netflixu čeká nového. Na své si přijdou fanoušci zavedených seriálových titulů, jelikož se na scénu vrací hity, které v minulosti dokázaly pořádně zahýbat se sledovaností. Kromě toho Netflix sází na druhý díl svého nejnechutnějšího filmu anebo skutečný příběh vraždících bratrů, který je zpracován v zářijové novince Monstra.

S druhou řadou se vrátí politický thriller Diplomatické vztahy, kterému se loni podařilo z první příčky TOP 10 sesadit Nočního agenta. Nesmíme opomenout ani dvojku korejského dramatu Peklo a životopisného krimi seriálu Právo podle Lidie Poët, jehož ústřední postava ve skutečnosti opravdu existovala.

Třetí řadou nás poctí Srdcerváči, ale i Mickey Haller, který v krimi hitu Advokát řeší případy ze zadního sedadla svého překrásného Lincolnu. Sedmého pokračování se dočká populární sociální experiment Láska je slepá. Milovníci aut budou nadšeni z šesté řady Car Masters: Z vrakoviště na výsluní. Rozdělování řad na více částí neminulo Outer Banks, Simone Biles se zvedá a Ronja, dcera loupežníka, jejichž nových dílů se v říjnu dočkáme. Poslední jmenovaný kousek je fantasy seriálem založeným na světoznámém příběhu Astrid Lindgrenové.

Z úplných novinek Netflix uvede animovanou sérii Tomb Raider: The Legend of Lara Croft a Základní pětka, což je strhující kousek z prostředí NBA. Fanouškům děl Stephena Kinga se bude zamlouvat psychologický thriller Poslední noc v Tremoru, ve kterém skladatele jedné bouřlivé noci zasáhne blesk, což způsobí, že bude mít děsivé vize o svých sousedech.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILM PEAKY BLINDERS BY SE MĚL JMENOVAT IMMORTAL MAN. NETFLIX VYDAL PRVNÍ FOTKY Z NATÁČENÍ

Z filmových novinek na nás čeká švédský kriminální snímek V háji, v němž se nešikovný prodavač elektroniky bude snažit prokázat, že on nevraždil. Bránit mu v tom bude ovšem zkorumpovaná policie. Dále romantické drama Planeta osamělých srdcí, ve kterém se spisovatelka krátce po rozchodu zaplete s mladším mužem, jehož ztvárnění se ujal Liam Hemsworth, současný představitel Geralta z temného fantasy Zaklínač.

V polském kriminálním dramatu Spravedlnost se propuštěnému policistovi naskytne možnost, jak získat svůj život u policie zpět. Bude muset ale dopadnout gang, který je zodpovědný za vykradení banky. S vlkodlaky se střetneme ve francouzském komediálním fantasy Vlkodlaci z Temného Hvozdu, které se natáčelo v Praze a na dalších místech v Česku. V této nadcházející novince hvězdné obsazení včele s ikonickým Jeanem Reno karetní hra přenese do středověké vesnice. Aby se z ní dostali, musí podle pravidel odhalit hybrida člověka a vlka.

V hororovém thrilleru Nehýbej se píchne hluboko v lesích záhadný muž truchlící ženě paralyzující látku, díky čemuž ji postupně přestane poslouchat vlastní tělo. Aby toho nebylo málo, vyklube se z něj sériový vrah, který si libuje v lovení své oběti. Tvůrci slibují, že se film bude odehrávat v reálném čase, takže společně s hlavní hrdinkou budeme moci prožívat intenzivní zážitek v podobě blížící se smrti.

Psychologická noční můra nastane v komediálním hororu Kdo se v tobě skrývá, v němž na předsvatební akci dorazí chlapík se záhadným kufříkem a zažehne tím noční můru. Netflix v říjnu nezapomněl ani na válečný kousek. Ve filmu Válka a povstání se těsně po válce za vlády dynastie Čoson střetnou pán a sluha. Tentokrát ovšem na opačných stranách barikády.

PSALI JSME TAKÉ: PRVNÍ SÉRIOVÝ VRAH, KTERÝ SE STAL CELEBRITOU: NETFLIX PŘEDSTAVÍ DALŠÍ MONSTRUM. JEHO ŘÁDĚNÍ BYLO PŘEDLOHOU MLČENÍ JEHŇÁTEK

V říjnu se s druhým dílem konečně vrátí jeden z nejnechutnějších hitů Netflixu, Díra. Film nás opět přivede do futuristického vězení, kde jsou cely v patrech nad sebou a uprostřed je díra, ve které nahoru a dolů jezdí plošina s jídlem.

Dokumenty samozřejmě nebudou opomenuty. Již popáté se můžeme těšit na Nevyjasněné záhady, přičemž v jednom z dílů bude například zpracován jeden z největších UFO incidentů v historii. Martha Stewart, americká novinářka a televizní moderátorka, která napsala řadu bestsellerů, se ve svém dokumentu Martha rozpovídá o svém vzestupu, drsném pádu a poté opětovné vydřené cestě na výsluní.

Z true crime zločinů Netflix nabídne Bratři Menedézovi, což zaujme především diváky nedávno uvedené novinky Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových. Desetiletý vztah s mužem, který ve skutečnosti ani neexistoval, bude zmapován ve Sweet Bobby: Noční můra zvaná catfishing. Opomenout bychom neměli ani Pozoruhodný život Ibelinův a novou dokumentární sérii Šéfkuchařův stůl: Nudle, ve které profesionální kuchaři ukážou vznik některých slavných pokrmů.

Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.