Připravte se na intenzivní zážitek: V hororovém thrilleru Nehýbej se nastane odpočítávání smrti v reálném čase 

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Závěrem října Netflix vytasí jedno z největších es letošního roku, americký hororový thriller Nehýbej se (Don’t Move). Představte si, že jste uvízli v děsivé situaci a nemůžete se pohnout. Ruce a nohy vás neposlouchají, tělo máte proměněné v ledový rampouch a jediné, co můžete dělat, je mrkat. Aby toho nebylo málo, jde po vás ostřílený sériový vrah. Zajímavé, že? Právě tohle můžeme očekávat od nadcházející novinky.

Hororový thriller Nehýbej se byl poprvé oznámen v prosinci 2022, přičemž původně do jeho produkce nebyl zapojen žádný distributor. Nicméně letos v dubnu dle Variety vstoupil do hry Netflix a oznámil, že ho uvede ve všech zemích kromě Polska a Společenství nezávislých států.

Říjnová novinka, za jejímž vznikem stojí režisérské duo Brian Netto a Adam Schindler, zaujme především fanoušky hororů a thrillerů. Na její produkci se podílel Sam Raimi, který se proslavil hororovými klasikami a trilogií o Spider-Manovi, díky čemuž v Nehýbej se bude mistrně využit postupně budovaný strach.

Netto pro Tudum uvedl, že jelikož zbožňují filmy, které se odehrávají v reálném čase, postarali se o to, aby tento prvek zakomponovali do jejich hororového thrilleru. Koncept survival filmu neboli odpočítávání smrti v reálním čase dodá snímku napětí a tíživou atmosféru.

PSALI JSME TAKÉ: 2. ŘADA WEDNESDAY BUDE VĚTŠÍ A ZVRÁCENĚJŠÍ, NEŽ SI DOKÁŽETE PŘEDSTAVIT, LÁKÁ ZETA-JONES. DĚJEM ZAHÝBE DALŠÍ ČLEN ADDAMSOVY RODINY 

Hlavní hrdinkou bude truchlící žena jménem Iris, která doufá, že hluboko v lesích nalezne útěchu a klid. Narazí ovšem na cizince, který jí píchne injekcí s paralyzující látkou. Jak tato látka postupně získává nadvládu nad jejím tělem, musí utíkat a skrývat se, protože tajemným cizincem není nikdo jiný než ostřílený sériový vrah, jenž si její lov náramně užívá.

„Jen se uvolníš, aby to bylo lehčí pro nás pro oba. Budeš mít dvacet minut, než tě to úplně ochromí. Po minutě ti odejde jemná motorika. Po deseti tě začnou brnět nohy. Po patnácti už nebudeš schopna stát. Po osmnácti budeš těžko dýchat. A ještě než přestane fungovat všechno, ztratíš hlas,” říká sériový vrah Iris v traileru, který Netflix zveřejnil v rámci proběhlého Geeked Week.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 MINISÉRIÍ O SÉRIOVÝCH VRAZÍCH NA NETFLIXU: PŘÍBĚHY O BRUTÁLNÍM MUČENÍ A ZABÍJENÍ, KTERÉ NEJSOU PRO SLABŠÍ POVAHY 

Ztvárnění Iris se ujala herečka Kelsey Asbille, která se objevila v populárních seriálech jako One Tree Hill, Vlčí mládě, Fargo a Yellowstonn. Vidět jsme ji mohli i ve filmech Amazing Spider-Man a Wind River. Jako sériový vrah se nám představí Finn Wittrock, jenž se proslavil především účinkováním v hororové antologii Ryana Murphyho American Horror Story. Herec Daniel Francis si zahraje policistu. Fanoušci série Bridgertonovi jej okamžitě poznají jako lorda Marcuse Andersona.

Hororový thriller Nehýbej se Netflix uvede 25. října.

Veškeré novinky spjaté s proběhlým Geeked Week se dozvíte zde.


Zdroje: Tudum, Variety, What´s on Netflix, The Hollywood Reporter, trailer filmu Nehýbej se

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.